Na webových fórach a sociálnych sieťach sa rozprúdila diskusia o problémoch s výdržou batérie na najnovších modeloch iPhonu 16. Podľa príspevkov na oficiálnych fórach spoločnosti Apple a na sociálnej sieti Reddit, mnohí používatelia najnovších modelov hlásia nezvyčajne rýchle vybíjanie batérie.

Tento problém sa objavil krátko po uvedení najnovšej verzie operačného systému iOS 18. Je teda viac než možné, že za vybíjanie batérie môže práve chyba v systéme. Tieto sťažnosti nie sú ojedinelé a zdá sa, že zasahujú širšie spektrum používateľov.

Hoci sa vo väčšine prípadoch týkajú hlavne majiteľov najnovších verzií iPhonu 16, objavujú sa aj hlásenia od používateľov starších zariadení.

iOS 18 zrejme spôsobuje rýchlejšie vybíjanie batérie

Používatelia sa sťažujú na značné percentuálne poklesy nabitia batérie a to bez intenzívneho používania telefónu. Napríklad jeden z používateľov uviedol, že jeho iPhone 16 Pro klesol z plného nabitia na približne 60 % za pol dňa bez používania.

Ďalší používateľ zdieľal svoje skúsenosti s modelom iPhone 16 Pro Max, pri ktorom bolo nabitie batérie podstatne horšie, než očakával. Aj keď prešiel z iPhonu 15 Pro Max, ktorý mal vynikajúci stav batérie, na novší model s teoreticky lepšími špecifikáciami batérie, skončil s výrazne horšou výdržou.

Nepomohli ani rôzne triky na predĺženie výdrže batérie 

iPhone 16 Pro Max nabíjanie
Zdroj:Unsplash/ Semeon Hrozian

Niektorí majitelia jablkových telefónov sa pokúsili problém vyriešiť vypnutím niektorých funkcií ako ProMotion a Always On displej, deaktivovaním obnovovania aplikácií na pozadí alebo dokonca celkovým resetovaním telefónu.

Výrazné zlepšenie sa však nedostavilo. Hoci niektoré úpravy nastavení priniesli menší pokles batérie, konzistentné riešenie sa zatiaľ nenašlo.

V niektorých prípadoch užívatelia hlásili zlepšenia po inštalácii aktualizácií iOS 18.0.1 a beta verzie iOS 18.1. Nie všetci používatelia sa však dočkali nápravy. Vyzerá to tak, že problém s výdržou batérie by mohol byť hlbšie zakorenený v systéme a vyžaduje si komplexnejšie riešenie zo strany Apple v budúcej aktualizácii softvéru.

Ako ste na tom s výdržou batérie vy? Stretli ste sa s podobnými komplikáciami? Podeľte sa s nami o vaše postrehy a názory v komentároch na Instagrame a na Facebooku.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Stojí za to prejsť na novší model?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -