Zdá sa, že nový prírastok v ponuke jablkových tabletov priniesol viac noviniek, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. iPad mini 7 dostal okrem nového čipu A17 Pro aj opravu problému, na ktorý sa sťažovalo množstvo používateľov predchádzajúceho modelu.

V najnovšej epizóde populárneho podcastu Six Colors sa moderátori Jason Snell a Dan Moren rozprávali o riešení problému známeho ako „jelly scrolling“, ktorý spôsoboval rozmazaný obraz pri listovaní obsahu na iPade mini 6. Tento jav, spôsobený rozdielmi v obnovovacej frekvencii, bol pravdepodobne v novej verzii ošetrený.

iPad mini 7 zrejme skoncuje s kauzou „Jelly Scrolling“

Podľa moderátorov boli v iPade mini 7 uskutočnené určité hardvérové úpravy displeja, ktoré by mohli tento problém odstrániť. Je dôležité poznamenať, že Snell svoje informácie explicitne nepotvrdil, avšak s odkazom na jeho zistenia mal byť nový iPad mini vylepšený. Či boli tieto úpravy úspešné, zatiaľ nie je jasné, keďže iPad mini 7 ešte nebol uvedený do predaja.

iPad mini 6.generácie
Zdroj: SvetApple

Niektorí užívatelia tento efekt na predošlom iPade takmer nezaznamenali, zatiaľ čo iní ho označili za rušivý a nepríjemný. Vzhľadom na to, že väčšina zariadení bola týmto javom ovplyvnená sa zdá, že Apple ho aktívne riešil ešte pred predstavením novej generácie.

Cena nového iPadu mini 7. generácie začína na Slovensku na 599 € za model so 128 GB úložiskom, pričom 64 GB verzia úplne vypadla z ponuky. Predobjednávky sú spustené od minulého týždňa a prví šťastlivci sa z nového tabletu môžu tešiť už zajtra, 23. októbra.

Pre viac informácií o cenovkách jednotlivých verzií si nenechajte ujsť náš článok, kde sme sa venovali všetkým podrobnostiam.

Prečítajte si tiež  iPad mini 7 má čip A17 Pro. Nie je ale rovnaký, ako v iPhone 15 Pro

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -