Novinky z dielne spoločnosti Apple sa nezadržateľne blížia a vyzerá to tak, že nadchádzajúce týždne budú veľmi zaujímavé. Okrem nových softvérových aktualizácií sa môžeme tešiť aj na prídavky v ponuke Macov. Samotné počítače však nebudú jediným upgradom v tejto kategórii.

Z nedávneho uniknutého kódu v kandidátskej verzii iOS 18.1 vyplýva, že Apple už čoskoro predstaví nové verzie príslušenstva pre Mac. Trojica zariadení v podobe Magic Mouse, Magic Keyboard a Magic Trackpad sa konečne dočká druhej generácie.

Príslušenstvo Magic sa konečne dočká aktualizácie

Ako naznačuje portál Macrumors, Apple plánuje predstavenie Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 a dokonca viacero verzií klávesnice Magic Keyboard 2. Niektoré z týchto klávesníc by mali obsahovať Touch ID a numerické bloky, zatiaľ čo iné zostanú bez dodatočných prvkov.

Hoci konkrétne detaily o funkcionalite alebo dizajne noviniek zatiaľ nie sú známe, očakávajú sa skôr len kozmetické zmeny. Najväčšou novinkou by mala byť modernizácia v podobe nahradenia portu Lightning, ktorý nahradí nový štandard USB-C. Je možné, že príslušenstvo dostane aj nové farebné varianty.

Príslušenstvo Magic Mouse, Magic Keyboard a Magic Trackpad
Zdroj: Apple (snímka obrazovky)

Apple však môže prekvapiť aj ďalšou zmenou. Používatelia totiž dlhodobo kritizujú umiestnenie Lightning portu na spodnej strane Magic Mouse, ktoré komplikuje používanie myši počas nabíjania. Táto zmena by teda mohla byť v novom vydaní veľmi vítaná.

Zdá sa, že nové príslušenstvo by mohlo byť súčasťou väčšieho uvedenia nových modelov Mac s procesormi M4. Apple má už o týždeň v pláne predstaviť nové MacBooky Pro 14″ a 16″, redizajnovaný Mac mini a taktiež nový iMac 24″. Uvidíme, čo všetko gigant z Cupertina odhalí a aké ďalšie prekvapenia si nachystal pre svojich fanúšikov.

Prečítajte si tiež  Ďalší Apple Event je doslova za rohom. Konať sa má v netradičný deň

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -