Apple Watch sú podľa predajov stále na vrchole a prekvapujú aj švajčiarskych výrobcov hodiniek. Najnovšia správa potvrdzuje náskok v predaji hodiniek od Apple v poslednom kvartáli roka 2015.

Ťahúňom boli Vianoce

Podľa novej správy od Strategy Analytics, predaje inteligentných hodiniek, medzi ktoré patria aj Apple Watch boli vo 4Q v roku 2015 tak vysoké, že po prvýkrát predbehli predaje švajčiarskych hodiniek.

Analytická spoločnosť ďalej uvádza, že počas posledného kvartálu roka, ktorý patrí k najlepším obdobiam predaja aj kvôli vianočným sviatkom, bolo predaných celkovo 8,1 milióna kusov inteligentných hodiniek, pokým predaje švajčiarskych hodiniek sa zastavili na úrovni 7,9 milióna kusov.

Zo spomínaného množstva 8,1 milióna predaných kusov Apple Watch predstavovali podiel 63% s 5,1 miliónmi kusov a konkurenčný Samsung 16% s 1,3 miliónmi kusov. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2014, predaje v tejto kategórii nositeľnej elektroniky vzrástli o neuveriteľných 316%, kedy sa celkovo predalo len 1,9 milióna kusov. Veľkú zásluhu zvýšenia predaja minulý rok jednoznačne získal Apple, pretože Apple Watch sa začali predávať v apríli 2015. Naproti tomu, výrobcovia hodiniek s Androidom začali predaje už v roku 2014. Je to nielen veľký rozdiel v predaji, ale aj v popularite a záujme o produkty spoločností, kde má Apple rozhodne navrch.

Zmeškali príležitosť?

Výrobcovia švajčiarskych inteligentných hodiniek, napr. Tag Heuer, mali v 4Q 2014 predaje na úrovni 8,3 milióna, čo znamená prepad o 5% v 4Q 2015. Podľa Strategy Analytics, švajčiarsky priemysel reagoval príliš neskoro na vývoj a výrobu inteligentných hodiniek a tak výrazne zaostáva za konkurenciou pozostávajúcou nielen z lídra Apple, ale aj Samsungu.

Podobné čísla sa pravdepodobne dali očakávať, pretože Apple Watch boli a sú ešte čerstvý produkt z portfólia spoločnosti Apple a nepochybne bol o ne obrovský záujem aj napriek tomu, že neboli hneď dostupné vo väčšine sveta tak, ako iPhone. Uvidíme, ako sa bude dariť druhej generácii hodiniek Apple Watch a dúfame, že budú dostupné aj na Slovensku.

Apple Watch - svetapple.sk
Apple Watch – svetapple.sk

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si tiež  Možno vieme kedy bude druhá vlna predaja Apple Watch!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -