To že displeje nielen na Macoch, iPhonoch či iPadoch sú úžasné vie asi každý používateľ týchto zariadení. Každý deň nám zobrazujú digitálny svet na ostrom a jasnom Retina displeji, ktorý je nazývaný aj ako okno do digitálneho sveta, ktoré je najlepšie. Nedávno nás o tom presvedčili testy z DisplayMate, ktoré potvrdili, že displej v najnovšom iPade je bezkonkurenčný.

9,7″ iPad Pro má najlepší displej, aký bol kedy testovaný

Na poslednom Apple Special Evente, ktorý sa konal koncom tohto marca nám Apple predstavil novinku, ktorá dostala meno iPad Pro, avšak s 9,7 palcový displejom. Zaujal nielen slušným výkonom, ktorý ho radí medzi najvýkonnejšie tablety ale najnovšie aj zistením, že použitý displej je podľa DiplayMate najlepším displejom mobilných zariadení, aké kedy testovali.

Síce Apple nezmenil dnes už možno zastaranú technológiu LCD, dokázal to, že robí stále dobrú prácu s dobre zabehnutou technológiou, ktorú očividne pri každom novom zariadení zlepšuje. Menší iPad Pro presvedčil displejom práve kvôli tomu, že farby zobrazované na tejto Retine sú najlepšie, rovnako aj jas, ktorý je o 20% vyšší ako pri iPade Air 2.

Technológia True Tone v tomto iPade Pro si taktiež zaslúži uznanie, pretože aj vďaka tomu je čítanie textu pri jasnom svetle, napr. na priamom slnku dokonalé. Jediný nedostatok, na ktorý na naviac veľký iPad Pro je kontrastný pomer, ktorý v menšom iPade Pro dosiahol úroveň 1 022 bodov a veľký iPad Pro až 1 631. To či si tento rozdiel všimne aj koncový používateľ je otázne, pretože by musel porovnať tieto dva zariadenia vedľa seba. Z testov, ktoré DisplayMate urobil vyplýva len to, že v ponuke tabletov podobnej veľkosti má 9,7 palcový iPad Pro nielen najvyšší výkon ale aj displej.

Snímka obrazovky 2016-03-21 o 20.25.37

Prečítajte si tiež  Apple zbrojí na príchod prémiových iPadov Pro s OLED displejom. Odhalí ho už čoskoro
Môže ťa zaujímať
- Reklama -