Aktualizácia iOS 11, ktorá vyšla minulý týždeň v podobe prvej verejnej bety sa dostala aj ku mne a teda niet divu, že originálne články o jedenástke budú skutočne založené na poznatkoch z používania. V systéme je mnoho veľkých alebo len menších zmien, ktoré si na prvý pohľad všimne každý pozorný používateľ. 

Ako vyzerá autorizácia stiahnutia aplikácie v iOS 11?

Apple sa pri predstavovaní rado chváli a samozrejme nevynechalo ani zmenu v obchode App Store, kde vynovilo prostredie prehliadania či náhľadu aplikácií. O all-new dizajne sa však hovoriť nedá, keďže sa vychádzalo z predošlých, roky zaužívaných dizajnov a ovládaní. App Store zmenou prešlo, no na iTunes Store Apple zabudlo.

Je ale jasné, že zmena je viditeľná, čo spôsobí trošku neprehľadnejšie usporiadanie. Vychádzam z vlastnej skúsenosti, ktorú som získal hneď pri hľadaní rebríčkov platených a bezplatných appiek. Jasné, že je to môj subjektívny názor a ty z toho môžeš mať úplne iný pocit.

Poďme však ale k podstate toho, čo sa v App Store objavilo ako novinka. Sťahovanie platených či bezplatných aplikácií využíva Touch ID, teda autorizáciu nákupu potvrdíš svojim odlačkom. V iOS 10 sme boli zvyknutí na malé okno s ikonou Touch ID, no ponovom je toto okno väčšie a obsahuje viac informácií o požadovanej appke.

Po priložení prsta na Touch ID sa zobrazí jemná animácia čítania odtlačku spolu so zvukovým upozornením, ktoré ťa informuje o úspešnom alebo neúspešnom čítaní odtlačku. Pri prvom použití App Store v iOS 11 alebo po 6 neúspešných pokusoch s Touch ID je potrebné zadať heslo k tvojmu Apple ID.

Ako to celé vyzerá si môžeš pozrieť nižšie.

Prečítajte si tiež  Rusi sú už čiastočne bez App Store. Dôvod však nemusí byť na strane Apple
Môže ťa zaujímať
- Reklama -