Apple tento rok nezdraželo len počítače Mac ale aj svoje tablety. Na to aby si mohol používateľ dovoliť aj jedno aj druhé musí siahnuť do vrecka poriadne hlboko. Našťastie prichádza fantastická klávesnica, ktorá dokáže urobiť z iPadu Pro Macbook.

Z iPadu Pro MacBook? Ako?

Dá sa spraviť z iPadu Pro MacBook? Nie, iPad je proste iPad. Dá sa ale k MacBooku veľmi slušne priblížiť. Pokiaľ chcete tablet, na ktorom môžete kresliť, browsovať po internete či sledovať videá, no zároveň občas potrebujete niečo napísať a na displeji sa vám nepíše dobre, máme pre vás odporúčanie na klávesnice spoločnosti Brydge.

Tie sú dostupné ako pre väčšiu 12,9″ verziu tak aj pre menšiu 11″ verziu nových tabletov. Obsahujú pevnú hliníkovú konštrukciu, ktorá náramne pripomína práve MacBook Pro. Po napojené displeja (teda celého tabletu) môžete so zariadením pracovať rovnako ako s počítačom (napríklad ho zaklopiť). Displej vám v zatvorenej verzií navyše bude chrániť telo klávesnice.

Okrem iného tu máme k dispozícií aj režim tabletu. Vďaka nemu môžete preklopiť klávesnicu naopak takže sa vám z „polopočítača“ stane plnohodnotný tablet a klávesnica bude chrániť zadnú časť.

„Či už pracujete s poznámkami, kresbou alebo čítaním iBooks, režim tablet umožňuje úplne zložiť iPad a schovať klávesnicu tak, že ostane bezproblémový zážitok z tabletu.“

Z iPadu Pro Macbook - vďaka tejto klávesnici žiaden problém - svetapple.sk
Z iPadu Pro Macbook – vďaka tejto klávesnici žiaden problém – svetapple.sk
Z iPadu Pro Macbook - vďaka tejto klávesnici žiaden problém - svetapple.sk
Z iPadu Pro Macbook – vďaka tejto klávesnici žiaden problém – svetapple.sk

Okrem režimu tabletov je tu aj režim určený pre sledovanie filmov a videí. Taktiež veľmi praktická vecička, pokiaľ chcete aby vám stál iPad v príjemnom uhle napríklad v kancelárií na stole. Aby sme nezabudli, súčasťou klávesnice je aj prípojka na USB-C.

Cena a dostupnosť

Na to aby ste si vytvorili z iPadu Pro MacBook budete musieť zaplatiť 149,99$ (s 11″ verziou) a 169,99$ (s 12,9″ verziou). Nie je to možno najmenej ale cena je určite adekvátna perfektne spracovanému produktu. Dostupnosť je ohlásená niekedy na jar tohto roka. Na obal bude treba chvíľu počkať. Každopádne určite sa na ňom bude lepšie pracovať ako na tom, ktorý ponúka Apple.

Z iPadu Pro Macbook - vďaka tejto klávesnici žiaden problém - svetapples.k
Z iPadu Pro Macbook – vďaka tejto klávesnici žiaden problém – svetapples.k

zdroj: 9to5mac

Prečítajte si tiež  Samsung sa vysmieva Apple. Dôvodom je kritizovaná reklama na iPad Pro
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.