Apple tento rok zmenilo systém akým môžeme sledovať aktualizácie v operačnom systéme iOS 13. Po novom to už nie je priamo v aplikácii App Store tak ako to bolo kedysi. Pozrite sa na to ako to môžete urobiť jednoduchým trikom.

Zmena s aktualizovaním appiek v iOS 13

Pokiaľ ste sa chceli pozrieť napríklad na to, či máte poslednú aktualizáciu vašej obľúbenej aplikácie asi ste aj vy narazili v iOS 13 na problém. Kde to mám vlastne pozrieť? Doteraz sme boli zvyknutí na to, že sme otvorili App Store a v spodnom menu na pravej strane vybrali položku aktualizácie. Tá tu už ale nie a na miesto toho sa tu nachádza len vyhľadávanie.

Keď sme si to sami prvý krát všimli, zľakli sme sa, že už neexistuje možnosť, ktorá by nám dávala prehľad o stave aktualizácii našich appiek. Samozrejme, že sme ale v duchu dúfali, že je to len naša nevedomosť. Niečo podobné by asi Apple nedopustilo. Nakoniec sa tento fakt potvrdil. Dnes sme prišli na to ako si skontrolovať, či máte všetky updaty aktuálne. Pozrite sa ako…

Návod: Ako sa v iOS 13 dostať ku aktualizáciám cez App Store?

To, že je dôležité používať najnovší softvér asi nikomu pripomínať nemusíme. Čo však ak ale nevieme, či ho používame. Ak ste mali problém s nájdením položky aktualizácii v iOS 13, zrejme ste to robili celé manuálne a trochu nepohodlne. Otvorili ste si App Store, vyhľadali danú appku a pozreli sa či pri nej svieti tlačidlo „aktualizovať“.

Je to jednoduché riešenie, ktoré ale nie je vhodné v prípade, že chcete skontrolovať viacej aplikácii. Presne preto vám ukážeme, kde si môžete skontrolovať v prehľadnom zozname:

Ako skontrolovať aktualizácie v App Store na iOS 13?

  • Podržte palec na ikonke App Store.
  • Otvoria sa vám možnosti (Haptic Touch).
  • Vyberte položku „Aktualizácie“.
  • Otvorí sa vám zoznam vašich aplikácii.
  • Vyberte tú, ktorú chcete aktualizovať/skontrolovať.
  • Hotovo.

Čo ak sa aktualizácia aplikácie v iOS 13 zasekne?

Áno aj také sa stáva a možno žiaľ ešte častejšie ako by ste očakávali. Ľudia nám podobné problémy oznamujú do redakcie skutočne na dennej báze. Môže za to nepodarený systém iOS 13, ktorý ešte stále nie je správne „odladený“.

Ak sa vám stane, že sa na vašom zariadení zasekne aktualizácia, treba urobiť jednoduchú vec. Skrátka svoj iPhone alebo iPad na tvrdo vypnite a potom zapnite. Ak sa aktualizácia nezačne automaticky, skúste ju vyvolať pomocou postupu vyššie. Všetko by malo fungovať absolútne spoľahlivo. A čo vy? Stalo sa vám, že ste nevedeli menu s aktualizáciami nájsť alebo ste si ho všimli hneď?

Prečítajte si tiež  Návod: Ako pridať hudbu z Apple Music a synchronizovať playlisty na Apple Watch
Návod: Ako sa v iOS 13 dostať ku aktualizáciám cez App Store?
Návod: Ako sa v iOS 13 dostať ku aktualizáciám cez App Store?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.