V redakcii sme veľkí fanúšikovia pozerania Netflixu či Apple TV+ a aj preto sme si už dávnejšie pochopiteľne zakúpili Apple TV. Máme ale stále staršiu 4. generáciu, ktorá nám plnohodnotne stačí. V poslednej dobe sa začala objavovať chyba, ktorá nás dosť ruší. Nedá sa kvôli nej vôbec prepínať medzi aplikáciami v multitaskingu.

Zvláštna chyba multitaskingu na Apple TV…

Našim cieľom dnešného článku je zistiť to, či aj vás trápi nižšie popísaná chyba alebo pokojne aj úplne iná softvérová nedokonalosť z Apple TV. Popravde, naša 4. generácie je tu snami už 4. roky a doteraz sme s ňou nemali jediný problém. Práve naopak so softvérom ale aj hardvérom sme boli vždy maximálne spokojní.

Presne preto nás teda nemylo prekvapila chyba, ktorá sa vyskytuje v novej verzii tvOS 13.2. Doteraz sme s ňou samozrejme problémy nemali ako už bolo avizované vyššie a sme presvedčení o tom, že za to môže zlý softvér a nie hardvér. Prejav problému to minimálne z veľkého percenta naznačuje.

Pokiaľ si otvoríme aplikácie v multitasking a chceme sa medzi nimi s ovládačom pohybovať, nejde to. Akoby sa celá Apple TV zasekne a vôbec neodpovedá na naše pokyny, ktoré jej dávame cez dotykovú plochu.

Samozrejme ovládač máme plne nabitý. Občas sa pri tom appky pohnú ale zvyčajne úplne iným smerom ako dávame našim prstom pokyn. Skúsili sme to aj cez ovládač na iPhone a výsledok je rovnaký. Stále to isté dokola.

Inde sa v Apple TV chyba nevyskytuje

Samozrejme na to aby sme sami správne diagnostikovali problém, skúsili sme aj iné časti systému v Apple TV. Na domovskej obrazovke s aplikáciami sme sa vedeli ale bezprostredne po ukončení multitaskingu pohybovať absolútne bez problémov. Apple TV je stále rovnako presná a tiež rovnako citlivá ako bola aj pred tým. Chyba sa teda vyskytuje len v jednej konkrétnej časti tvOS!

Okrem toho by sme možno spomenuli aj iné softvérové nedokonalosti, ktoré sme spozorovali príchodom tvOS 13.2. Niekedy sa nám napríklad nechcú načítať filmy alebo to jednoducho príliš dlho trvá. Môžu to samozrejme okrem zlého softvéru spôsobovať aj iné aspekty. Tým prvým je ten, že Wi-Fi na ktorej je Apple TV napojená je pomalá a tak nedokáže zariadenie pracovať rýchlejšie. To by vysvetľovalo mnoho ale s našou Wi-Fi zase často problémy nemávame.

Druhým aspektom je potom vek samotnej Apple TV 4. generácie. Tá bola predstavená ešte v roku 2015 a dnes už má viac ako 4. roky. Na stranu druhú ale treba povedať aj to, že nejde o iPhone alebo iPad, na ktorom vykonávame náročnejšie procesy. Ide stále len o streamovaciu krabičku s filmami či seriálmi.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Hrozí, že Európska únia zakáže TikTok. Situácia je mimoriadne vážna

Navyše do príchodu poslednej aktualizácie sme naozaj nezaznamenali žiadne problémy. Apple TV fungovala vždy veľmi spoľahlivo. Uvidíme teda či sa chyba s príchodom tvOS 13.3 vyrieši alebo nie. Do komentárov nám napíšte, či vám Apple TV tiež nejako neblbne alebo sme v tomto prípade sami tými „vyvolenými“…

Údaje ukazujú, že Apple TV je najlepším set-top streamovacím zariadením, aké si môžete kúpiť
Zvláštna chyba multitaskingu na Apple TV – svetapple.sk
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.