V Číne je momentálne stav núdze, kvôli rozširujúcej sa epidémii koronavírusu. Aktuálne je celosvetovo viac ako 60 000 ľudí nakazených, pričom skoro 1400 už ochoreniu podľahlo. Reagujú aj továrne a výrobcovia. Foxconn zastavil svoje linky ešte začiatkom mesiaca. Obnoviť by ich mohol koncom februára a aj to iba na polovicu.

Foxconn začne vyrábať aspoň na polovicu do konca februára.

Spoločnosť Foxconn je najväčším dodávateľov produktov (hlavne iPhonov) pre Apple. Nakoľko sa väčšina jeho výrobných závodov nachádza v Číne, posledné týždne boli veľmi rušné. Obrovské množstvá továrni naprieč celou krajinou boli zatvorené a zamestnanci čakali na ďalšie pokyny.

Dôvodom bol koronavírus, ako sme už uviedli vyššie. Kompetentní sa ale teraz rozhodli konať a opatrnými krokmi chcú začať od konca februára spúšťať výrobu produktov.

Plány výrobnej spoločnosti sú také, že do konca tohto mesiaca by mali na výrobu nabehnúť približne v polovici výrobných hál. Informácie pochádzajú z dobre informovaného zdroja blízkeho agentúre Reuters. Postupne by sa malo obnoviť až 80% všetkých kapacít. Trvať to bude ale až do marca 2020. Tento fakt môže spôsobiť to, že dodávky iPhonu ale aj iných výrobkov (nie len od Apple) sa značne skomplikujú a tak budú dočasne nedostupné.

Pôvodne mali zamestnanci „voľno“ za cieľom ochrany zdravia do 9. februára. Tieto plány však firma preventívne pozmenila a predĺžila ich na dobu neurčitú. Na miesto toho zaviedla do továrni inšpekčné kontroly, takže to zas nebol zbytočne premárnený čas.

Ako uvádza správa od Reuters, Foxconn začal vyrábať v niektorých závodoch až tento týždeň. Určovalo mu to povolenie od čínskej vlády. Tá veľmi rozumne rozhodla, že by sa mala výroba v niektorých mestách a závodoch úplne zastaviť, nakoľko tu prevláda nevyhovujúce (a v súčasnosti aj nebezpečné) pracovné prostredie.

No a napriek tomu, že výroba pomaly začala, do práce sa vraj vrátilo asi len 10% všetkých zamestnancov. Ani sa tomu nečudujeme. 60 tisíc ľudí je len oficiálny údaj. V skutočnosti môže byť podľa odhadov nakazených aj 10 krát viac ľudí. Uvidíme, každopádne želáme Číne, aby sa čo najrýchlejšie zotavila aby boli straty čo najmenšie.

Prečítajte si tiež  Video o iPhone 9 bol fake. Tento moderný housing si môžete kúpiť aj vy.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.