iOS 14 príde na WWDC 2020. Hoci to ešte chvíľu potrvá, je jasné, že spoločnosť Apple vo veľkom pripravuje a testuje tento operačný systém. Všetko je samozrejme veľmi dobre utajené a v rukách ho majú len vývojári jablkovej spoločnosti. Ako sa ale ukazuje, nie všetci sú takí čestní, ako by mali byť. Jeden z testerov zdieľal video, zachytávajúce iOS 14.

Uniklo video, ktoré zachytáva iOS 14.

O nové zábery z operačného systému iOS 14 sa postaral internetový portál 91mobiles.com . Video je len veľmi krátke a zachytáva prerobený multitasking. Ako môžete na vlastné oči vidieť, je odlišný ako ten, ktorý v iOS 13 používame v súčasnosti. Apple sa v tejto testovacej verzii snaží využiť veľkú plochu displeja, ktorú má iPhone 11 Pro Max (6,5″) a aplikácie radí do dvoch riadkov. Je to v podstate podobné ako na tablete iPad.

V súčasnosti môžeme ovládať aplikácie v mutlitaskingu len „po jednej“ (aj keď vymazať ich ide aj viac naraz) s tým, že na obrazovke sa nám zobrazia maximálne 3 appky. Po novom ich ale budete mať pod kontrolou oveľa viac (konkrétne 6), pričom sa dá medzi nimi dať omnoho efektívnejšie pohybovať.

Toto riešenie sa nám teda z používateľského hľadiska veľmi páči a dúfame, že sa pretaví aj do reality. V tomto prípade sa jedná stále len o testovaciu verziu, takže Apple je vo fáze, kedy sa rozhoduje, čo bude vo finále použité a čo naopak nie.

ios 14 prvé zábery
Uniklo video, ktoré zachytáva iOS 14.

O tom, že by sme takýto multitasking mohli v iOS 14 skutočne používať hovorí aj fakt, že Ben Gesking (znýmy leaker), zverejnil fotografiu z nastavení. Tá ukazuje, že si budete môcť pravdepodobne sami zvoliť, aký spôsob multitaskingu budete chcieť používať (či taký ako v iOS 13 alebo taký ako ste mohli vidieť na videu a fotografiách vyššie).

Stále ale ostáva otázkou minimálne to, či bude súčasťou aj pre menšie iPhony a teda iPhone 11 so 6,1″ displejom alebo iPhone 11 Pro s 5,8″ displejom. O tom, ako to teda dopadne nás presvedčí až Apple a na to si budeme musieť ešte pár mesiacov počkať. Každopádne sa na nový iOS 14 tešíme už dnes a dúfame, že nás nesklame…

https://twitter.com/BenGeskin/status/1231718775642316800?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1231718775642316800&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.91mobiles.com%2Fhub%2Fios-14-iphone-multitasking-layout-exclusive-video%2F
ios 14 prvé zábery
ios 14 – svetapple.sk
ios 14 prvé zábery
Uniklo video, ktoré zachytáva iOS 14. Pozrite sa na prvé zábery.
Prečítajte si tiež  Apple práve vydal iOS 17.4 v rámci ďalšej beta verzie
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.