Instagram je v súčasnosti mimoriadne populárny a používatelia tu trávia doslova celé dni. Má obrovský vplyv a vývojári to veľmi dobre vedia. Presne preto v časoch zdravotnej krízy, ktorú spôsobil koronavírus pomáhajú ako to len ide. Pozrite sa, čo sa tu objavilo

Aj Instagram pomáha zvládať boj proti koronavírusu (COVID-19)

Aplikácia Instagramu dostala aktualizáciu, ktorá prináša nové možnosti. Podieľať sa na zvládnutí svetovej zdravotnej krízy môže doslova každý používateľ. Pokiaľ urobíte fotografiu, pomocou jednoduchej nálepky „Darcovský Príspevok“, ktorú si do nej pridáte, môžete pomôcť vami vybranej neziskovej organizácii.

Samotná nálepka funguje tak, že po uverejnení „Príbehu“ kliknete na tlačidlo „Prispieť“ a následne sa vám otvoria možnosti, ktoré vás nasmerujú k sume a platbe. Nálepka je tu už dlhšiu dobu, avšak až teraz prišla do ďalších krajín, medzi ktoré patrí aj Slovensko, alebo Česko.

Instagako získať followerov na Instagram účteram follow
Aj Instagram pomáha zvládať boj proti koronavírusu (COVID-19) – svetapple.sk

Okrem tejto pomoci služba ponúka aj novú funkciu, pomocou ktorej viete prostredníctvom videochatu prechádzať jednotlivé príspevky spoločne (s viacerými osobami). Ak už s niekym telefonujete, v ľavom dolnom rohu prebiehajúceho videochatu sa objavila ikonka, v ktorej je možné prezerať uložené, obľúbené a navrhované fotografie/videa. Ak sa nudíte doma a chýba vám sociálny kontakt, túto možnosť by ste mali určite vyskúšať.

Na záver si potom nový algoritmus sociálnej siete bude dávať pozor na obsah, ktorý nejakým spôsobom súvisí s koronavírusom, COVID-19. Pokiaľ nebude pochádzať od dôveryhodnej inštitúcie (napríklad WHO), príspevok bude jednoducho vymazaný, alebo skrytý. Ľudí netreba chrániť len pred samotným vírusom, ale aj pred falošnými správami a hoaxami. Toto nám príde ako celkom dobrý a účinný prístup.

Prečítajte si tiež  Detekcia hlavy a krku by mohla byť súčasťou "AirPods Studio".
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.