Jedna z najpopulárnejších „sociálnych sietí“ alebo appiek súčasnosti má dôvody na oslavu. Dnes zaznamenala už 2 miliardy stiahnutí na operačnom systéme iOS a Android. Popularita stále rastie, len pred 5 mesiacmi mal TikTok na konte 1,5 miliardy stiahnutí…

TikTok zaznamenal rekord

Všetky problémy, ktoré táto aplikácia v minulosti zažívala (kvôli bezpečnosti) jej dnes dokážu používatelia odpustiť. Za 5 mesiacov dosiahnuť 500 000 000 stiahnutí je jednoducho rekord aj pokiaľ sa bavíme o dvoch platformách (iOS a Android). O novú štatistiku sa postarala spoločnosť SensorTower. Podľa jej zistení pomohla týmto číslam aj karanténa počas pandémie COVID-19. Ak by sme si to zobrali podrobnejšie, tak počas Q1 (január-marec) 2020 zaznamenal TikTok 315 miliónov stiahnutí. Vývojári zarábajú predovšetkým na platforme Apple.

Kým až 435,3 miliónov dolárov tvoril čistý zisk od používateľov z operačného systému iOS, konkurenčná platforma Andorid priniesla TikToku „len“ 21,4 milióna dolárov. Najväčším zdrojom príjmov bola Čína, kde sociálna sieť zarobila až 331 miliónov dolárov (72,3% z celkových prjímov). Na druhom mieste s percentuálnym podielom 19% je USA. Tu TikTok zarobil 86,5 milióna dolárov. Tretiu priečku obsadila Veľká Británia s 2%, ktoré predstavovali asi 9 miliónov dolárov.

TikTok teda rastie a je dosť možné, že ho onedlho budeme úplne všetci používať tak, ako Instagram alebo iné sociálne siete. Uvidíme, ako sa bude TikToku a jeho vývojárom ByteDance z Číny dariť aj v následujúcom období. Ako sme však uviedli už vyššie, tento rast bude určite pokračovať. Je dokonca možné, že začiatkom roka 2021 budeme hovoriť o 3 miliardách stiahnutí…

TikTok trhá rekordy. Bola najsťahovanejšou appkou na iOS.
TikTok trhá rekordy. Bola najsťahovanejšou appkou na iOS.
Prečítajte si tiež  Dočkali sme sa! Fortnite sa po dlhých rokoch vracia na iPhone
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.