V poslednej dobe sa veľa hovorí o nových iPhonoch či iPadoch, ktoré boli v priebehu posledných mesiacov predstavené. Celkom sa zabudlo na vyradenie hádam najúspešnejšieho iPodu všetkých čias „Classic“ z ponuky. Dnes už vieme, že sa jeho nástupcu nedočkáme a tak isto vieme prečo!

iPod Touch

iPod Touch patril k najúspešnejším iPodom v histórií Apple. Ponúkal neskutočne veľký 160 GB pevný disk a ako jediný z rodiny súčasných iPodov ešte starý 30-pinový nabíjací konektor. Toto zariadenie sa vyrábalo dlhých 5 rokov, počas, ktorých nebolo ani jeden jediný krát modernizované. Všetci sme čakali na nástupcu, no ten akosi neprichádzal a dnes už vieme, že ani nikdy nepríde. iPod Classic tak ukončil svoju dlhoročnú a úspešnú púť tento rok!

Prečo neuvidíme nasledovníka?

Na konferencií, kde Tim Cook odpovedal na všetky otázky padla aj otázka, prečo bola ukončená výroba. Odpoveď je celkom jasná. iPod Classic používal v dnešnej dobe už veľmi zastaralé technológie a ich výroba by bola cenovo príliši náročná. Druhá otázka, na ktorú sme získali odpoveď bola, prečo neuvidíme nasledovníka. Aj tu nám však CEO spoločnosti odpovedal veľmi jednoducho. Záujem o iPody každým rokom klesá a pre tých, ktorí by chceli väčšiu kapacitu tu je iPod Touch. Vývoj by sa tak spoločnosti nemusel vyplatiť. A ako poznáme Apple, tak vieme, že nepatrí práve medzi spoločnosti, ktoré by si dovolili robiť kroky vedľa.

IPod_touch_5_rear

Naša alternatíva

Pokiaľ by boli staré pevné disky, ktoré ponúkali až 160 GB úložisko také zastaralé, že sa nedajú použiť v súčasnej či dokonca ďalšej generácii, prečo Apple neponúklo flash disky, ktoré majú 128 GB, čo je síce o zlomok menej, no stále ide o úctyhodnú hodnotu. My by sme určite neboli proti, keby vylepšilo toto zariadenie. Pravda je však taká, že na trhu by sa už asi neuchytilo!

Prečítajte si tiež  Aktuálny iPod Touch je 1000 dní starý. Chystá sa jeho nástupca?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.