Je to len niekoľko dní od chvíle, kedy nám leaker Max Weinbach a youtuber EverythingApplePro tvrdili, že iPhone 12 Pro nedostane 120Hz OLED displej. Teraz evidentne obaja zmenili názor. Applu sa táto technológia predsa len podarila zakomponovať do nových zariadení a príde už tento rok. Je tu ale zásadný problém.

iPhone 12 Pro predsa len dostane 120Hz displej

Súčasný iPhone 11/11 Pro ponúka len 60Hz displej. Aj keď to bežnému používateľovi môže stačiť, skúsenejší človek dokáže hneď pocítiť rozdiel oproti konkurencii. Tá už niekoľko mesiacov dodáva svoje zariadenia s 90Hz či dokonca 120Hz zobrazovacími jednotkami. Používanie je o málo príjemnejšie a „plynulejšie“.

Prakticky od začiatku roka 2020 sa hovorí o tom, že Apple použije 120Hz displej pri svojom nastávajúcom iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Potvrdilo to viacero nezávislých zdrojov a tak isto aj analytikov.

Len minulý týždeň tieto informácie spochybnil jeden z najpresnejších leakerov vôbec. Max Weinbach tvrdil, že je tu len veľmi malá pravdepodobnosť, aby sa technológia dostala do budúcej vlajkovej lode. Napriek tomu teraz otočil.

Zrejme získal ďalšie cenné informácie, ktoré pochádzajú priamo zo spoločnosti Apple. Vlajkové modely teda predsa len dostanú 120Hz displej, no používatelia si ho príliš neužijú. Problém je v tom, že má byť po celý čas deaktivovaný (respektíve bude fungovať len na 60Hz). Navyše existuje iba veľmi malá šanca, aby jablková spoločnosť zmenila toto rozhodnutie.

Dôvodom môže byť, že iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max musel ísť už medzičasom do výroby a to aj napriek zlým výsledkom z testovania.

Kompetentní sa teda rozhodli uchýliť k nepopulárnemu kroku, ktorí však v histórii nie je žiadnou novinkou. Napríklad aj iPhone 11 či iPhone 11 Pro ponúka potrebný hardvér na to, aby fungovalo reverzné nabíjanie. Napriek tomu túto technológiu nikdy nebudete môcť používať.

Je to obrovská škoda. Práve ProMotion 120Hz displej bol pre nás jedným z najväčších lákadiel, prečo sme sa na zariadenie tešili. Teraz nám už ostáva len nový dizajn či LiDAR skener. Nechajme sa prekvapiť…

zdroj

Prečítajte si tiež  Ak máte iPhone 13, zbystrite pozornosť. Po inštalácii iOS 16.1 sa môžete stretnúť s týmto problémom
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.