Chatovacia aplikácia, ktorá má dnes viac ako 400 miliónov aktívnych používateľov mesačne, prináša ďalšie vylepšenie, ktoré oceníte. Telegram sa rozhodol, že zavedie videohovory. Výhodou je end-to-end šifrovanie.

Používate Telegram? Teraz dostal videohovory!

Doposiaľ ste si prostredníctvom aplikácie mohli posielať len správy alebo využívať početné skupinové konverzácie. Autori sa však rozhodli ísť o niečo ďalej a predstavili aj videohovory. Jedná sa o „darček“ v rámci siedmeho výročia spoločnosti.

Na to, aby ste si s niekym zatelefonovali stačí kliknúť na jeho stránku profilu. Nachádzajú sa tu podrobnosti, ktoré vám pomôžu v spojení. Počas hovoru môžete kedykoľvek vypnúť aplikáciu a robiť na svojom smartfóne niečo iné. Telegram podporuje funkciu obraz v obraze, ktorá je novinkou v iOS 14.

Obrovským benefitom je aj to, že tvorcovia pracovali so zreteľom na bezpečnosť. Všetky videohovory podporujú pokročilé end-to-end šifrovanie. Podľa tlačovej správy by sme sa v dohľadnej dobe mohli dočkať aj skupinových videohovorov. Nie je však celkom jasné, kedy to bude.

Telegram dnes okrem iného oznámil, že ho v súčasnosti spúšťa každý jeden mesiac viac ako 400 miliónov aktívnych používateľov. Je to obrovské číslo, ktoré sa nestratí ani pri konkurenčnom WhatsAppe. Tu sa mesačne objavia 2 miliardy aktívnych používateľov. Ktorú chatovaciu službu, respektíve aplikáciu používate vy? Napíšte nám do komentára!

zdroj

Prečítajte si tiež  Apple zbiera najmenej osobných údajov od svojich používateľov. Prekvapil aj Facebook a sklamala spoločnosť Google
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.