Google testuje tmavý režim pre svoj vyhľadávač

V Google sa zamerali na ďalšie vylepšenie vyhľadávacieho nástroja. Jeho dizajnéri si uvedomujú, že ľudia v časoch pandémie trávia dlhšiu dobu na internete aj v noci a to poškodzuje pri nesprávnom nastavení oči. Aj preto sa sem dostane tmavý režim.

Zo zahraničia k nám prichádzajú informácie, že firma funkciu testuje, no dostupná je iba v niektorých miestach a pre obmedzený počet používateľov. Pokiaľ budú výsledky dobré, čoskoro sa jej dočkáme úplne všetci.

Dark Mode nie je úplne čierny, ale skôr tmavošedý a týka sa domovskej vyhľadávacej stránky Google, ako aj výsledkov vyhľadávania. Logo spoločnosti nie je v takomto prípade farebné ale elegantne biele.

V súčasnosti žiaľ nie je známe, kedy by sa tmavý režim mohol objaviť u všetkých používateľov. Pravdepodobne sa stále testuje viacero alternatív a možností, ktoré sa líšia v detailoch. Google postupne vyhodnocuje tie najlepšie a snaží sa ich prispôsobiť tak, aby sa používali čo najpohodlnejšie.

Nie je to po prvýkrát, čo sme sa dočkali tmavého režimu pri Google. Vyhľadávací nástroj testoval podobnú funkciu už v decembri 2020, no informácie medzičasom utíchli. Teraz sa zrejme skúšky presunuli na väčšie množstvo používateľov.

Napíšte nám do komentára, či by ste takúto novinku ocenili, alebo vám príde zbytočná. Z nášho pohľadu je to naozaj dobrý nápad a už sa tešíme, keď bude pretavený do praxe. Ak vám bude prekážať, stále by ho malo byť možné deaktivovať.

Prečítajte si tiež  Kupujete Mac ako bežný používateľ? Procesor M1 je najlepšia možná voľba
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.