MacBook Pro (2021) dostane HDMI port a slot pre SD kartu!

Vyzerá to tak, že Apple napraví svoj rest z minulosti, kedy sa pri MacBooku Pro zbavilo všetkých možných portov, a nahradilo ich 2x alebo 4x USB-C. Toto riešenie bolo síce moderné, no povedzme si na rovinu, že pre profesionálov nie úplne ideálne.

Známy analytik Ming-Chi Kuo (presnosť 78,2%) teraz zverejnil ďalšiu správu pre investorov, v ktorej tvrdí, že technologický gigant sa poučil z vlastných chýb a pri dizajne nového MacBooku Pro 14″/16″ nezabudnite na prítomnosť čítačky SD kariet a tak isto HDMI Portu.

Toto zistenie je celkom prekvapivé, nakoľko sa v posledných rokoch celý priemysel zameriava práve na USB-C, pričom sa snaží eliminovať pripojenie HDMI. Samozrejme, drvivá väčšina monitorov či televízorov ho stále podporuje, no pravdepodobne to bude trvať už iba krátko. Na strane druhej, bavíme sa tu o období niekoľkých rokov, takže návrat HDMI nie je úplným nezmyslom.

Takisto sa hovorí, že nové počítače zabudnú na dotykový Touch Bar, ktorý je po vizuálnej stránke atraktívny, no v praxi často nevyužívaný. Nahradia ho klasické klávesy podobne, ako na aktuálnom MacBooku Air s procesorom M1.

Aby toho nebolo málo, nový MacBook Pro 14/16″ má ponúknuť aj MagSafe konektor a vylepšený LCD (alebo mini-LED?) panel s vyššou úrovňou jasu, výraznejším kontrastom, farbami atď…

Apple sa tu zbaví procesorov od Intelu, ktoré nahradia jeho vlastné čipy z ponuky Apple Sillicon. Ako asi viete z našej recenzie, tento krok je veľmi vítaný či už kvôli lepšiemu výkonu alebo nižšej spotrebe energie. Napíšte nám do komentára, na čo sa najviac tešíte vy.

Prečítajte si tiež  AirPods Studio budú takmer rovnako drahé ako iPhone 12 mini!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJiphonehacks
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.