WhatsApp testuje novú funkciu miznúcich fotiek

Určite ste už zažili situáciu, kedy ste niekomu potrebovali ukázať fotku, no zároveň ste nechceli, aby si ju uložil a prípadne ju šíril ďalej. Vývojári aplikácie WhatsApp si to uvedomujú a presne preto pracujú na novej šikovnej funkcii, ktorá tento problém vyrieši.

Ako uviedol portál WABetaInfo, sociálna sieť testuje používateľské rozhranie, kde si budete môcť nastaviť záber pre jedno zobrazenie. Inými slovami, po tom, ako vám niekto pošle takúto fotku si ju budete vedieť otvoriť len raz a následne sa vymaže.

Samozrejme, že tu nebude existovať možnosť pre uloženie alebo exportovanie obrázku do galérie zariadenia. Na strane druhej, sociálna sieť podľa WABetaInfo zatiaľ nepoužíva režim detekcie snímiek obrazovky, ktorý by mohol upozorniť používateľa (na druhej strane konverzácie), že si niekto jeho fotku „screenshotol“.

Ak to však chce WhatsApp použiť aj v praxi, informácia o prípadných snímkach obrazovky je z nášho pohľadu nutnosťou. V opačnom prípade by nový režim asi ani nedával zmysel.

Ako sme už naznačili vyššie, nastavenie záberu pre jedno zobrazenie je v súčasnosti dostupné len v rámci beta testovania a bežní používatelia sa s ním nestretnú. Vývojári ho zavedú do tvrdej praxe až vo chvíli, keď sa funkcia osvedčí – existuje samozrejme pravdepodobnosť, že to nebude nikdy…

Napíšte nám do komentára, čo si o tejto novinke myslíte vy a v akej situácii by ste podobnú možnosť využívali. Budeme radi za všetky vaše postrehy a názory.

Prečítajte si tiež  Instagram zavádza novú zmenu. Apka pre iOS ponúkne dve nové možnosti zobrazenia príspevkov
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJtwitter
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.