Ruská klenotnícka spoločnosť Caviar nie je medzi našimi čitateľmi žiadnym nováčikom. Už roky vám prinášame články o jej „uletených“ limitovaných edíciách Apple zariadení, ktoré často stoja aj desiatky tisíc eur. Dnes ale tento výrobca prekročil všetky doposiaľ známe limity a ukázal nám niečo, čo sme si nepredstavovali ani vo sne.

Ak chcete vlastniť zlatú tehličku, no pritom máte radi hodnotné smartfóny, môžete si kúpiť takzvaný GOLDPHONE. Zariadenie v sebe skrýva všetky technológie klasického iPhonu 12 Pro s tým, že vzadu nenájdete možnosť pripojenia cez MagSafe a ani trojicu fotoaparátov s LiDAR skenerom. Namiesto toho sa ale môžete kochať jedným kilogramom rýdzeho – 24-karátového zlata, ktoré svojim tvarom pripomína tehličku.

Na bočnej strane klasického šasi sa samozrejme objavujú všetky potrebné prvky na ovládanie (tlačidlá pre zvuk, uzamykanie či stíšenie) a takisto otvor pre SIM kartu. Toto by teda problémy robiť nemalo. Na strane druhej si ale nevieme predstaviť, aké je to telefonovať z viac ako 1kg zariadenia. Štandardný iPhone 12 Pro neváži ani 190 gramov.

Spoločnosť Caviar vo svojich marketingových materiáloch uvádza, že telefón je určený pre „elitu“ a pokiaľ nie ste fanúšikom platformy iOS, môžete si vybrať aj prevedenie s Androidom, kde ako základ poslúžil konkurenčný Samsung Galaxy S21 Ultra.

V zadnej časti samozrejme nepočítajte s logami výrobcov smartfónov ale s veľkým logom klenotníckej spoločnosti Caviar, ktoré má produktom dodávať „sofistikovanosť a šarm„.

Šialená cenovka

Cena za Goldphone – iPhone 12 Pro (128GB) – začína v tomto prípade na sume 159 000$ (cca 133 tisíc eur) a vrcholový variant s 512GB úložiskom vás vyjde na 159 690$.

Kocka zlata, z ktorej môžete telefonovať
Zdroj: Caviar

Ak si zvolíte verziu s Androidom, tá je prekvapivo ešte drahšia a začína na sume 169 000$ (cca 141 tisíc eur) a konči na sume 169 690$. V oboch prípadoch výrobca garantuje akúsi jedinečnosť, nakoľko Goldphone vznikne iba v siedmych kusoch.

Telefón vám bude doručený v luxusnom koženom boxe, ktorý je prítomný pri všetkých úpravách. Samozrejmosťou je aj všetko príslušenstvo, ktoré dostanete ku iPhonu 12 Pro. Viac sa dočítate na oficiálnej stránke výrobcu. Tak čo, idete do toho? Napíšte nám do komentára, či sa vám tento dizajn páči…

Prečítajte si tiež  iPhone 12 má s 5G až o 20% horšiu výdrž batérie v porovnaní so 4G.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -