Zvykli ste si na Apple Pay? Predpokladáme, že áno. Ide o perfektný a jednoduchý systém, vďaka ktorému už nemusíte so sebou nosiť veľkú hotovosť alebo kreditné karty. Ako sa však zdá, Apple chce ísť so svojou službou ešte ďalej.

Agentúra Bloomberg zverejnila správu, v ktorej tvrdí, že v Cupertine pracujú na systéme splátok, ktorý bude dostupný pre všetky nákupy cez Apple Pay. Nemá sa samozrejme vzťahovať len na zariadenia od Apple a má byť podobný ako funkcia Buy Now od PayPal. Apple ju interne nazýva „‌Apple Pay‌ Later“ (nemusí ísť o finálny marketingový názov).

Veriteľom má byť Goldman Sachs

Zdroj: Fox Bussines

Ak sa pýtate, ako to má vlastne fungovať, odpoveď je jednoduchá. Apple rokuje so známou bankou Goldman Sachs, s ktorou chce uzavrieť širšie partnerstvo. Tá by mala pôsobiť ako veriteľ pôžičiek potrebných na mesačné splátkové plány.

Tá istá banka už s technologickou spoločnosťou spolupracuje a to konkrétne na produkte Apple Card, ktorý však na Slovensku nie je dostupný. Dôležité je v tomto bode podotknúť, že splátkový kalendár sa nemá viazať na Apple Card a od používateľov ani nebude vyžadovať vlastnenie tejto karty.

Unboxing- Apple Card, budete mať z toho zážitok tak ako pri inom produkte. - svetapple.sk

Ako uvádza Bloomberg, ak si zákazník zakúpi tovar cez Apple Pay, bude ho môcť uhradiť v štyroch bezúročných platbách, uskutočňovaných každé dva týždne. Úrok sa mu zaráta až v prípade, že si zákazník požičia a peniaze bude splácať niekoľko mesiacov.

Systém štyroch platieb a mesačných splátok

Možnosť zaplatiť za niečo na štyrikrát Apple interne nazýva „Apple Pay in 4“ a ak si budete chcieť sumu rozrátať na niekoľko mesiacov, prejdete do programu „Apple Pay‌ Monthly Installments„. Používatelia si budú môcť v priebehu času zvoliť ľubovoľnú kreditnú kartu na uskutočnenie svojich platieb s paušálom ‌Apple Pay‌ Later (zatiaľ nie je jasné, s akými úrokovými sadzbami).

Apple Pay

Technologický gigant samozrejme počíta s tým, že používateľov Apple Pay Later bude musieť najskôr schvaľovať prostredníctvom ich údajov a aplikácie Wallet. Služba ale nebude vyžadovať priebežnú kontrolu kreditu. Niektoré z programov Apple Pay Later nebudú zahŕňať poplatky za oneskorenie alebo spracovanie platby. Používatelia teda zaplatia len úrok.

Na záver je dôležité spomenúť, že novinka je stále iba vo vývoji a Apple ju nemusí dotiahnuť do konca (ak sa napríklad nedohodne s bankou Goldman Sachs). Takisto platí, že Apple Pay Later nemusí byť dostupné na Slovensku, prípadne sa sem dostane až neskôr. Nechajme sa prekvapiť.

Prečítajte si tiež  Pre platbu cez Apple Pay treba občiansky preukaz (USA)

Napíšte nám do komentára, čo si o tomto systéme myslíte vy. Je to z vášho pohľadu dobrý nápad alebo nie?

Môže ťa zaujímať
- Reklama -