Nie je žiadnym tajomstvom, že výrobcovia smartfónov tvrdo pracujú na zakomponovaní prednej kamery priamo pod displej zariadenia. Hoci nejde o ľahkú úlohu, za pomoci moderných technológií je realizovateľná. Niekoľkokrát nám to potvrdilo aj Oppo.

Fotoaparát pod displejom a možné problémy. Nie je to úplne dokonalé riešenie.

Táto čínska spoločnosť dnes predstavila tretiu generáciu prednej kamery pod displejom, ktorá zatiaľ nebola prezentovaná na žiadnom smartfóne. Použitý bol teda prototyp a výsledok je na prvý pohľad fantastický.

Princíp tohto systému funguje za normálnych okolností tak, že v časti kde je umiestnená kamera sa zníži hustota pixelov, vďaka čomu je možné zachytiť obraz. Problémom však môže byť sfarbenie výslednej fotografie (poväčšine do žlta) a viditeľnosť miesta, kde je menej pixelov (na displeji).

Nový prístup ku kamere pod displejom 

Inžinieri v Oppo sa teda rozhodli mierne pozmeniť prístup a predstavili riešenie tretej generácie, v ktorom už displej pôsobí maximálne celistvým dojmom. Princíp teda nie je taký, že v mieste kamery sa zníži hustota pixelov aby pod displej prenikalo viacej svetla.

Spoločnosť zmenšila veľkosť každého pixelu (bez zníženia počtu pixelov), vďaka čomu je zaistené vysokokvalitné zobrazenie (400 ppi) aj v oblasti predného fotoaparátu. Obrazovka sa navyše skladá z nového priehľadného materiálu, ktorý dopomôže ku krajším fotografiám alebo videám.

Podľa spoločnosti Oppo sa zákazníci nemusia obávať „takmer žiadneho vizuálneho rozdielu“ v mieste, kde sa pod obrazovkou nachádza šošovka a zároveň sa môžu tešiť na veľmi kvalitné zábery.

Firma sa to snaží demonštrovať na základe nádhernej Selfie, ktorá mala byť vytvorená práve na prototype s touto technológiou.

V tejto situácii je však veľmi ťažké hodnotiť, do akej miery budú zábery kvalitné. Predsa len ide len o jednu fotku, ktorá mohla byť vytvorená v rámci dokonalých podmienok. Čo sa ale bude diať v šere alebo v noci? Na takéto situácie sú zatiaľ prikrátke aj algoritmy umelej inteligencie, no my veríme, že v Oppo majú riešenie.

Tešíte sa na zariadenia, ktoré už nebudú mať otravné výrezy? Dajte nám vedieť do komentára.

 

Prečítajte si tiež  Instagram inovoval dizajn príbehov na PC a Macu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -