Apple je spoločnosť, ktorá takmer vždy vyzerá, že už nič lepšie predstaviť nemôže a následne výjde predajný hit, ktorý za pár dní obsadí vrecká miliónov používateľov po celom svete a rázom sa stane najpredávanejším produktom v histórií ľudstva. Hoci to možno nateraz vyzerá tak, že iPhone trošíčku stagnuje, minimálne s príchodom modelu 7, iPhone 8 to má celé zmeniť. Pôjde o poriadnu zmenu a to nie len dizajnovú.

Ming-Chi Kuo

A opäť si môžeme spomenúť na tvrdenie jedného človeka, ktorého meno je vo svete analytikov asi tak tak známe ako pobočky McDonald vo svete fastfoodov. Ming-Chi Kuo má skoro vždy presné predpovede a začiatkom tohto roka prezradil, že Apple pracuje na celkom novej konštrukcií svojho iPhonu. Následné informácie hovorili o tom, že tento iPhone ponesie označenie s číslom 8 a jeho konštrukcia, respektíve celé zadné šasi bude vyrobené zo skla. Znie to naozaj zaujímavo a hlavne luxusne. Sklo je v spojení s elektronikou veľmi luxusný materiál.

Na druhú stranu ale netreba zabúdať ani na to, že sklo je aj veľmi krehký materiál a tak môže vznikať problém s jeho neustálym praskaním či rozbíjaním. To už neznie tak pozitívne však? Presne preto sa nám možno predpovede svetoznámeho analytika úplne nezdali a neboli sme s nimi stotožnený na 100%. Na druhú stranu má ale Kuo takmer vždy pravdu a teda nás správa aj poriadne potešila. Doteraz to bolo prakticky tak 50/50. Dnes sa to ale začína prevracať na stranu Kua a nové informácia zo strany Foxconnu nám akosi prezrádzajú, že mal tak trochu pravdu. Na budúci rok tu máme dámy a páni revolučný iPhone!

Ako sme už uviedli vyššie, Apple pracuje na celosklenenom iPhone. Inšpirácia bude zrejme prebratá z iPhonu 4/4S, no iPhone nemá mať žiaden kovový rámček na bočnej strane. Má tu byť proste len sklo. To, ako to bude asi vyzerať si nateraz nevieme ani len predstaviť, no ak sa podarí vyrobiť takýto produkt, bude to pravdepodobne samo o sebe veľká revolúcia. Akonáhle sa k tomu pridajú aj nové technológie, Apple totálne zničí všetku konkurenciu. Foxconn uvádza, respektíve únik z tejto továrne, že sa s výskumom trápia už od roku 2015 a testujú rôzne možnosti, ako by sa to dalo vyrobiť, ako by to mohlo vyzerať a hlavne, akú by to celé mohlo mať odolnosť.

Sklo - svetapple.sk

Pravdepodobne sa dočkáme teda celoskleneného iPhonu. To ale nie je vôbec všetko. Dizajn by mal byť zaoblený podobne, ako na súčasných modeloch 6/6S a pravdepodobne aj 7. Pohodlné držanie v ruke je predsa veľmi dôležité. Okrem toho sa tu však má pridať aj zaoblený OLED displej, teda technológia, na ktorú ma Apple prejsť už na budúci rok a ktorú bude zrejme odoberať od najväčšieho konkurenta, Samsungu, ktorý OLED displeje vyrába už dlhé roky.

Prečítajte si tiež  Séria Tom Clancy's sa rozrastá aj na iPhone. Hra Rainbow Six Mobile výjde už čoskoro

Uvidíme, či sa týmto radikálnym krokom radikálne nezvýši cena na výrobu a hlavne nákupná cena ale dúfame, že nie. Mohol by to byť taký darček pre nás všetkých, ktorí sme kupovali predražené iPhonu už dlhé roky. Navyše, na budúci rok bude 10 rokov od predstavenia prvého iPhonu. Pôjde konkrétne o jeho 11. generáciu. Apple by týmto mohlo osláviť najúspešnejší smartfón na svete, čo povieš?

iPhone 8 - svetapple.sk

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.