Dizajn produktov od spoločnosti Apple bol vždy vydarený. Výnimkou nie je ani iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max, ktorého rám z nehrdzavejúcej ocele a plochými hranami vyzerá jednoducho luxusne. Vedeli ste ale o tom, že ide aj o veľmi funkčný prvok v prípade pádu na zem?

Iste, väčšina z vás používa na svojom iPhone aj ochranné sklíčko alebo aspoň púzdro. S nimi sa riziko poškodenia pri nešťastnom náraze na tvrdší povrch dramaticky znižuje.

Dnes sa ale môžete pozrieť na video, v ktorom známy youtuber EverythingApplePro preveril iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max v tých najnáročnejších podmienkach.

Vo svojom štúdiu zriadil kútik, kde sa nachádza na miesto podlahy čistý hladký betón. No a práve naň padali najnovšie zariadenia bez akejkoľvek ochrany.

Hoci sa vo finále podarilo obe verzie rozbiť, nebolo to zďaleka tak jednoduché ako pri niektorých iPhonoch z roku 2019 a starších. Práve ich zaoblený dizajn trpel na tvrdé nárazy, ktorým odolával iba veľmi ťažko.

Pomohla aj technológia Ceramic Shield 

Aby toho nebolo málo, Apple minulý rok predstavilo ochranu dotykového sklíčka nazývanú ako Ceramic Shield. Tá by mala zabezpečiť až 4x vyššiu odolnosť voči nárazom na zem, čo sa pri tomto videu určite potvrdilo.

Hoci sa vo finále podarilo rozbiť oba iPhony, autor na to musel vynakladať relatívne veľké snahy. V niektorých prípadoch je dokonca možné pozorovať, ako zariadenie po dopade na zem odštiepilo kúsok betónu, no jemu sa akoby zázrakom nič nestalo.

Prečítajte si tiež  Toto je najpravdepodobnejší scenár ako to bude s iPhonom SE 3. generácie

Odolnejším dojmom potom pôsobí iPhone 13 Pro Max, pretože objektívne zniesol o niečo viac než jeho menší 6,1″ braček.

Druhým dychom ale dodávame, že pri každom páde zohráva svoju dôležitú úlohu aj náhoda. Niekedy sa teda telefón môže rozbiť aj pri nevinnej pôsobiacej nehode, zatiaľ čo inokedy sa mu vôbec nič nestane ani pri zdanlivej katastrofe.

Dajte nám vedieť do komentára, aké máte skúsenosti s rozbitými Apple zariadeniami vy. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -