V posledných dňoch sa čoraz viac začína špekulovať o tom, či Apple vyvíja vlastný automobil. Tieto správy vznikli po tom, ako sa po San Franciscu začali premávať vozidlá so zaujímavým zariadením na streche. Tieto vozidlá sú registrované na Apple a podľa mnohých prestížnych magazínov v spoločnosti vyvíjajú vlastný automobil. Ide však aj o príliš veľký risk!

Riskovanie

Apple nepatrí medzi spoločnosti, ktoré zvyknú robiť chybné kroky. Áno, niekedy sa stane aj v Apple, že to celkom neodhadnú a jednoducho predstavia produkt, ktorý ľudia nekupujú tak vo veľkom ako ostatné zariadenia. (Na mysli máme napríklad iPhone 5C, ktorý bol  pridrahý na to, aby bol „low-cost“ a predaje boli slabé. Stále však omnoho vyššie, ako u konkurenčného Samsungu a jeho vlajkového modelu!). Jednoducho Apple nie je spoločnosť, ktorá skúša riziko a predtým, ako niečo urobí tak to dokonalo premyslí!

Automobil

Pokiaľ teda hovoríme o riziku v spojitosti s Apple a automobilovým priemyslom, asi viete o čo ide. V Cupertine sú jednoducho špička v svete IT a nie v svete motorizmu, čo by mohlo v niektorých častiach vozidla spôsobiť veľké problémy. Aj keby však vytvorili plnohodnotný stroj, ktorý by žiadali masy, problém by mohol byť napríklad v cene. Apple rado nastavuje cenovku najvyššie ako sa len dá a pokiaľ vkročíte do obchodu, ceny Apple produktov začínajú asi tam, kde končia ceny konkurencie. Ak by bolo toto vozidlo pridrahé, nemuselo by sa predávať a tak by Apple zaznamenávalo fatálne straty.

Ako to teda nakoniec celé dopadne sa nechajme prekvapiť až v najbližších dňoch. Každopádne sme aj my veľmi zvedaví, či chce Apple vyrábať svoje vlastné vozidlá!

Prečítajte si tiež  3 zaujímavé nové aplikácie v App Store
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.