Konferencia Apple Far Out je v plnom prúde, čo predstavuje sviatok pre každého jablkového nadšenca. Odhady týkajúce sa prémiovej verzie hodiniek Apple Watch sa nakoniec predsa len potvrdili a my sa môžeme tešiť na osvieženie ponuky smartwatch od Apple. Toto sú nové Apple Watch Ultra.

Prečítajte si tiež  Pozrite sa na to, ako si nastaviť Spánkový cieľ v iOS 14!

Pôvodne odhadovaný názov Pro a ukázal byť nie až tak vzdialený od pravdy. Nové hodinky určené pre objaviteľov a športových nadšencov ponesú názov názov Ultra. Dlho očakávanej zmeny dizajnu sme sa nakonie predsa len dočkali a to hneď v niekoľkých smeroch. Poďme sa pozrieť, čo prinášajú doteraz najpokročilejšie hodinky Apple Watch.

Vytúžený redizajn aj nové prvky

Hlavnou hviezdou nových Apple Watch Ultra je nové robustné titánové puzdro s priemerom 49mm. Apple Watch Ultra majú doteraz najjasnejší a najodolnejší displej. Dominantou zariadenia sú ploché hrany a žiadne záhyby na obrazovke. Model Ultra predstavil aj väčšiu digitálnu korunku, ktorá je odolnejšia a ergonomickejšia.

Zdroj: Apple

Na ľavej strane hodiniek sa nachádza úplne nové tlačidlo, ktoré bude možné nastaviť podľa vašich preferencií. Či už chcete zaznamenať tréning alebo spustiť jednu z personalizovaných skratiek, môžete si to jednoducho nahodiť na použitie prostredníctvom nového tlačidla.

Nad ním sa nachádza trojica reproduktorov s vylepšenou citlivosťou a nechýba ani zabudovaný LTE modul vnútri hodiniek.

Extrémna výdrž a odolnosť

Apple Watch Ultra budú odolné ako po fyzickej stránke, tak aj v prípade výdrže batérie. Hodinky vydržia na jedno nabitie 36 hodín a s novou optimalizáciou režimu nízkej spotreby energie až neuveriteľných 60 hodín. V otázke odolnosti sa dostal rad aj na remienky a náramky.

Apple predstavilo trojicu odolných remienkov v zoskupení Alpine loop, Ocean band a Trail loop. Všetky remienky sú určené pre extrémne podmienky a disponujú novým zabezpečením, aby nepadali z ruky.

Prémiový model sa dočkal aj vylepšenia GPS, ktoré je presnejšie ako v meste, tak aj v tých najdrsnejších podmienkach v prírode. S tým súvisia aj nové prvky pre kompas, ktoré ukazujú na displeji základné body ako cesty, križovatky alebo vami preferované špendlíky.

Vďaka vnútornej izolácii sú hodinky schopné fungovať v teplotnom rozmedzí od -20°C do 55°C bez akýchkoľvek problémov.

Zdroj: Apple

Čo by to bolo za upgrade pre extrémne športy bez vylepšenia vodeodolnosti. Apple Watch Ultra disponujú označením vodeodolnosti WR100 a certifikáciou EN13319 ako potápací počítač do hĺbky 40 metrov.

Vďaka jasnému displeju je možné vidieť displej aj v tejto hĺbke. Nadšencov potápania poteší aj asistencia sledovania dekompresie pri vynáraní a nová aplikácia Oceanic+ pre fanúšikov všetkých vodných športov.

Apple Watch Ultra predstavujú doteraz najodolnejšie a najkomplexnejšie hodinky, aké kedy jablková spoločnosť predstavila. Čo na ne vravíte vy? Konferencia Apple Far Out aj naďalej pokračuje a my Vás budeme zásobovať čerstvými novinkami počas celého večera.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -