Model iPhone 5C mal byť svojho času predajným trhákom, ktorý mal nalákať nových užívateľov do jablkového ekosystému. Spoločnosti Apple to však s cenovo dostupnou farebnou verziou „päťkového“ iPhonu nevyšlo až tak podľa predstáv. Od jeho predstavenia prešla už takmer dekáda a iPhone 5C sa preto čoskoro dostane na listinu trvalo zastaraných zariadení bez nároku na servis.

Prečítajte si tiež  V zozname TOP 10 najhlasnejších telefónov za rok 2021 je aj iPhone 13 Pro Max. Kde presne sa umiestnil?

Spoločnosť Apple označila iPhone 5C ako zastaraný produkt už v októbri 2020. Neznamenalo to však úplné ukončenie podpory. Spoločnosť Apple a jej poskytovatelia servisu mohli vykonávať ďalej vykonávať opravy tohto produktu v závislosti od dostupnosti dielov. Tento scenár sa však už od ďalšieho mesiaca zmení. Spoločnosť Apple 1. novembra označí iPhone 5C ukončí všetky opravy a služby spojené s týmto modelom.

iPhone 5C sa dostal na trh spolu s iPhonom 5S v septembri 2013. Tento model bol prvý, ktorý sa ponúkal v novej farebnej škále a naviac s plastovým zadným krytom. Jednalo sa o prvú cenovo dostupnú verziu, ktorú neskôr vystriedal iPhone SE, ktorý sa dostal až do súčasnej tretej generácie. Ako si na tento model spomínate vy? Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom.

iPhone 5C vo všetkých farbách - záber zo zadnej strany
Zdroj: Apple

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -