Očakávaná náhlavná súprava od spoločnosti Apple sa dostane medzi prvých používateľov už v prvej polovicu budúceho roka. Podľa Marka Gurmana z agentúry Bloomberg sa práce na prvej verzii operačného systému pre VR/AR headset blížia do finálneho štádia. Apple taktiež verbuje nových zamestnancov, v snahe rozšíriť tím pracujúci na vývoji headsetu aj napriek spomaleniu náborových procesov.

Prečítajte si tiež  Vieme kedy Apple spustí výrobu vlastného VR headsetu. Tešiť sa naň môžeme už budúci rok

Samotná náhlavná súprava bude údajne pracovať pod operačným systémom „rOS“ alebo „realityOS“ s interným kódovým označením Oak. O práci spoločnosti Apple na systéme realityOS sa hovorí už od roku 2017, no jeho existencia bola definitívne potvrdená začiatkom tohto roka. Podkladom pre toto zistenie boli zdrojové kódy a záznamy o nahrávaní vo virtuálnom obchode App Store.

Vo svojom najnovšom príspevku Gurman uvádza, že realityOS „bude obsahovať verzie zmiešanej reality základných aplikácií Apple, ako sú Správy, FaceTime alebo Mapy. Prvá verzia systému sa údajne interne dokončuje a mala by byť pripravená pre nový hardvér budúci rok. Gurman už skôr uviedol, že náhlavná súprava Apple pre zmiešanú realitu sa zameria na hranie hier, konzumáciu médií a komunikáciu v rámci jablkového ekosystému.

Apple VR / AR Headset
Zdroj: AppleInsider

Počiatočná výroba headsetu bude údajne veľmi obmedzená, čo poženie cenu prvotného výrobku poriadne nahor. Podľa doterajších informácií bude náhlavná súprava zameraná najmä na komerčné trhy a počet dodávok má byť veľmi skromný.

Predchádzajúce odhady pojednávali o fakte, že ročná dodávka zariadenia dosiahne až 2,5 milióna kusov. V súčasnosti sa však podľa hrubých odhadov ročná dodávka pohybuje okolo 0,7 až 0,8 milióna kusov.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -