Spoločnosť Apple zverejnila finančné výsledky za štvrtý kvartál 2022 a mnohých investorov nepríjemne zaskočilo, že firma zaznamenala až 5 % pokles príjmov v najsilnejšom predvianočnom období. Spôsobil to ale iPhone 14 Pro, o čom sme viac písali tu. Čo však ostatné produkty, ako napríklad Apple Watch? Tým sa naopak extrémne darilo.

Hľadáte kvalitný kvalitný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. V ponuke je za skvelú cenu a zaplatiť zaň môžete rýchlo a bezpečne cez Apple Pay. (reklama)

Generálny riaditeľ Tim Cook počas hovoru s investormi prezradil, že v mesiacoch október, november a december zaznamenala firma až 2/3 nových zákazníkov Apple Watch, ktorí si dovtedy nekúpili žiaden model.

Možno k tomu prispeli aj Apple Watch Ultra, ktoré sa síce predávali od pomerne horibilných 999 € no ich cena postupne klesala až ku dnešným 865 €, o čom sa môžete presvedčiť tu.

Práve Apple Watch Ultra majú lepšiu výdrž batérie, pre ktorú sú hodinky od Apple častokrát kritizované. Na jedno nabitie ich môžete používať približne 2 dni, pričom ponúkajú aj úsporný režim, v ktorom zvládnu približne 3 dni. Hoci sa to stále nedoťahuje napríklad na hodinky Garmin Epix 2, ktoré kúpite v zľave už od 649 € (bežná cena je 899 €), výsledok je lepší ako štandardný jeden deň, ktorý poznáme zo všetkých ostatných modelov Apple Watch.

A aj napriek tomu, že Apple Watch zaznamenali rekordné predaje v poslednej fáze minulého roka, evidentne to nestačilo na to, aby vykryli prepad kategórie Nositeľné zariadenia, domácnosť a príslušenstvo, kam patrí napríkald HomePod. V tomto smere totiž spoločnosť Apple stratila cca 8 % v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2021.

Reklama

Dajte nám vedieť do komentára, či ste si svoje Apple Watch kúpili koncom minulého roka alebo ich už používate dlhšie. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Garmin Fenix 7X Solar kúpite za extrémne výhodnú cenu. Mnohí ich preferujú pred Apple Watch
Môže ťa zaujímať
- Reklama -