Najväčšiu videoplatformu na sledovanie videí opúšťa riaditeľka Susan Wojcicki. Tá ešte v roku 1998 prenajala svoju garáž v Silicon Valley zakladateľom spoločnosti Goolge Sergeyovi Brinovi a Larrymu Pageovi, aby do nej mohli umiestniť servery pre dnes najpoužívanejší internetový vyhľadávač na svete. Sama pritom v roku 1999 nastúpila do spoločnosti Google, v ktorej pôsobila dlhé roky na pozícii senior viceprezidentky pre AdWords a AdSense. Téme sa venoval portál Androidpolice.

Mnohí o tom nevedia no práve Susan Wojcicki sa v roku 2006 rozhodla, že skúsi presvedčiť spoločnosť Google, aby kúpila platformu YouTube. Videla v nej totiž obrovský potenciál. Jej snahy sa napokon podarilo dotiahnuť do úspešného konca a YouTube už skoro 17 rokov patrí pod krídla Google, respektíve spoločnosti Alphabet. Wojcicki sa medzičasom (2014) stala jeho výkonnou riaditeľkou no v tejto pozícii po deviatich rokoch oficiálne končí.

Nahradí ju jej kolega Neal Mohan, ktorý pracuje v YouTube na poste produktového riaditeľa od roku 2015. Wojcicki sa v rámci svojej práce zameriavala predovšetkým na budovanie reklamných a analytických produktov spoločnosti Google. A aj keď sa teraz rozhodla odísť, neznamená to, že svojim kolegom dáva úplný zbohom. V budúcnosti by mala pomáhať ako poradkyňa.

Loopi
REKLAMA

V liste, ktorý poslala všetkým svojim zamestnancom napísala nasledovné „začala som novú kapitolu zameranú na moju rodinu, zdravie a osobné projekty, pre ktoré som nadšená.“

Zaujímavosťou na záver je, že Susan Wojcicki viedla v spoločnosti Google aj tím pre dôveru a bezpečnosť a rovnako bola zapojená do vytvárania vyhľadávača obrázkov. Podpísala sa teda pod množstvo softvérových produktov, ktoré používame už roky na dennej báze. V jej ďalšej ceste jej držíme palce.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  10 najlepších videí na YouTube za rok 2015!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -