Počítače od spoločnosti Apple majú jednu špecifickú vlastnosť. Sú extrémne jednoduché, intuitívne a samozrejme výkonné. Pokiaľ hľadáte moderné zariadenie s krásnym dizajnom, prípadne potrebujete nahradiť svoj starý počítač za niečo nové, čo vám vydrží roky, MacBook Air s procesorom M2 vás určite nesklame. Zariadenie, ktoré bolo predstavené iba minulý rok teraz kúpite v zľave za výhodnú cenu.

Aby sme šli rovno k veci, bežná predajná cena tohto počítača štartuje na hranici 1 499 €, čo pochopiteľne nie je úplne málo. Viacerí slovenskí predajcovia však túto čiastku výrazne znížili, pričom po kliknutí na tento odkaz zoženiete MacBook Air M2 už od 1 286 € a v ponukách viacerých predajcov (aj tých autorizovaných) nie je drahší ako 1 299 €. Na nákupe teda ušetríte minimálne 200 €, čo je veľmi slušné.

Nezabúdajte na to, že MacBook Air M2 má extrémny výkon, ktorý hravo porazí väčšinu konkurentov v rovnakej cenovej hladine. Takisto má krásny Retina displej s vysokým rozlíšením a tenučkými rámčekmi po stranách alebo prístup skrz Touch ID, vďaka čomu sa zbavíte otravného zadávania kódov. MacBook Air z roku 2022 je tiež extrémne kompaktný a ľahký, keďže má len 1,24 kg.

A ak sa bojíte, že nízka hmotnosť bude mať vplyv na výdrž jeho batérie, tak sa mýlite. Ku tomuto počítaču nebudete musieť nosiť nabíjačku a úplne postačí, keď jeho akumulátor doplníte na 100 % raz za 1 – 2 dni doma. Zvládne totiž až 18 hodín na jedno nabitie. Najlacnejšie ponuky na nákup MacBooku Air M2 nájdete po kliknutí na tento odkaz.

MacBook Air M2 2022
Zdroj: Unsplash / James Yarema

Alternatíva od Apple s čipom M1 na ktorej ušetríte viac ako 350 €

Často sa vám v prípade našich výberov snažíme ponúknuť aj alternatívy, pokiaľ by vám cena alebo zariadenie z rôznych dôvodov nevyhovovali. Asi nie je prekvapením, že dnes je touto alternatívou MacBook Air s procesorom M1, ktorý bol predstavený ešte v roku 2020. Áno, má o niečo starší dizajn no to je tak všetko.

Toto zariadenie totiž stále disponuje veľmi výkonným čipom, ktorý zvládne aj náročnejšie úlohy a vy budete prekvapení, ako je to pri tak tenučkom a ľahučkom počítači vôbec možné. Rovnako ako nástupca ponúka kvalitný Retina displej s vysokým rozlíšením a tiež Touch ID či 17 hodinovú výdrž. Hardvér je teda viac ako dostačujúci. Čo však cena?

MacBook Air M1 spoločnosť Apple štandardne predáva za 1 199 € no pokiaľ nás sledujete dlhšie, určite viete, že táto cena je dlhodobo výrazne nižšia. Po kliknutí na tento odkaz nájdete ponuky, kde klesla na hranicu 940,9 €. Na nákupe teda oproti zľavnenému nástupcovi ušetríte ešte viac ako 350 € a to sa z nášho pohľadu oplatí možno aj viac. Rozhodnutie ale nechávame tak ako vždy na vás.

Prečítajte si tiež  V marci 2020 by sme sa mohli dočkať Apple Watch Series 5 PRODUCT (RED).
MacBook Air M1
Zdroj: YouTube / Arthur Winer (úprava redakcie)

Napíšte nám do komentára, ktorý počítač by ste si z tejto dvojice objednali vy. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -