Aj na Slovensku sa vyskytujú krádeže, ktoré vyzerajú ako z amerického filmu. Polícia slovenskej republiky na svojom Facebooku zverejnila príspevok, v ktorom opisuje hrozivo vyzerajúcu lúpež v banskobystrickom nákupnom centre.

Z predajne, ktorá je evidentne APR (Apple Premium Resseler) zmizli mobilné telefóny (iPhony) v hodnote viac ako 20 – tisíc eur.

Zlodeji vysekali do hrubého skla výkladu dieru. Následne sa cez ňu dostali do predajne a vykradli vitrínu s iPhonmi
Zlodeji vysekali do hrubého skla výkladu dieru. Následne sa cez ňu dostali do predajne a vykradli vitrínu s iPhonmi (Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj)

Zlodeji sa pritom nesnažili prekonať zámky, ale do predajne vysekali vstupný otvor cez sklenené dvere výkladu. Následne rozbili vitrínu a ukradli bližšie nešpecifikovaný počet mobilných zariadení.

Vo vitríne zostalo len sklo a zariadenia, ktoré si zlodeji nestihli zobrať
Vo vitríne zostalo len sklo a zariadenia, ktoré si zlodeji nestihli zobrať
(Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj)

Policajti krátko po tejto lúpeži prijali ďalšie oznámenie, tentokrát o dopravnej nehode, ktorá sa udiala na ceste I/66 v smere od obce Kováčová na Zvolen.

Vozidlo Audi A6 pravdepodobne v dôsledku šmyku a neprispôsobenia rýchlosti jazdy, stavu a povahe vozovky vyletelo z cesty.

Havarované vozidlo Audi A6
Havarované vozidlo Audi A6, ktoré sa objavilo len pár desiatok kilometrov od miesta krádeže (Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj)

Keď však ku nemu prišli záchranné zložky, nenašli žiadne zranené osoby a ani šoféra. Automobil zostal opustený bez posádky, pričom policajti dospeli k názoru, že oba prípady môžu spolu súvisieť.

Krádež mobilných zariadení ako aj dopravná nehoda je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania.

Akonáhle sa dozvieme niečo nové, článok budeme aktualizovať. Pokiaľ ste videli niečo podozrivé, kontaktujte políciu.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Kúp si sviečku s vôňou nového Macu!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -