Internet je v súčasnosti jedným z najdôležitejších zdrojov informácií pre ľudí na celom svete. Vďaka webu môžeme rýchlo a jednoducho získať odpovede na naše otázky a vyhľadávače ako Google nám tento proces ešte viac zjednodušujú. Ako uvádza portál Androidpolice, najznámejší vyhľadávací nástroj prichádza s ďalšou veľkou inováciou.

Google ide neustále s dobou a snaží sa zlepšovať kvalitu informácií, ktoré sú dostupné online. Najnovšie na to využíva aktualizáciu vyhľadávania, vďaka ktorej používatelia získajú viac kontextu a informácií na jednom mieste o konkrétnej internetovej stránke.

Všetko to funguje maximálne jednoducho prostredníctvom troch bodiek, ktoré sa nachádzajú pri URL adrese. Akonáhle na ne kliknete, objaví sa pred vami sekcia, v ktorej uvidíte dôležité informácie ohľadom webu, dátumu jeho vzniku, zabezpečení atď.

Google
Zdroj: AndroidPolice (snímka obrazovky)

Rovnako tak je možné prostredníctvom novej aktualizácie zistiť viac podrobností o autorovi. Systém vám jednoduchým spôsobom zobrazí prehľad o autorovom pozadí a oblastiach jeho skúseností. Ide možno malý doplnok, no v praxi veľmi dôležité vylepšenie.

V súčasnosti ho Google sprístupňuje pre obsah, ktorý je písaný v anglickom jazyku.

Nová aktualizácia nebude mať vplyv len na používateľov ale tiež organizácie či spoločnosti, ktoré sa dlhodobo spoliehajú na vyhľadávací nástroj Google.

Zabezpečenie dôveryhodných zdrojov je najmä v dnešnej dobe neuveriteľne dôležité a práve toto je spôsob, ako sa ku ním dopracovať.

Zmeny sa dočkáme aj na Slovensku

Svietiace logo spoločnosti Google
Zdroj: Unsplash / Mitchell Luo

Hoci sme sa v redakcii pokúšali túto novinku vyskúšať, spoločnosť Google ju pravdepodobne globálne zavádza ešte iba pomaly. Nedopátrali sme sa totiž k ikone troch bodiek ani pri stránkach v angličtine.

Technologický gigant ale sľubuje, že na svojej novinke intenzívne pracuje a čoskoro bude dostupná globálne po celom svete.


Vyskúšajte ekologický kryt od Loopi.sk. Je vyrobený z ekologických materiálov, ktoré je možné kompostovať a po čase sa v prírode rozložia.

Loopi Eco Case
Reklama

Znamená to, že overovanie zdrojov bude jednoduchšie aj u nás na Slovensku. To, kedy sa zmeny dočkáme je však v tejto chvíli otázne.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Konkurencia Uberu? Aplikácia Waze RideWith od Googlu testuje možnosti spolujazdy
Môže ťa zaujímať
- Reklama -