Vo svete herných konzol existujú predovšetkým dva typy ľudí. Tí, čo preferujú PlayStation a potom tí, ktorí sa radšej kúpia Xbox. Pokiaľ patríte do druhej skupiny, dnes máme pre vás dobrú správu. Najvýkonnejšia verzia hernej konzoly Xbox Series X je teraz dostupná v zľave. Kúpite ju lacnejšie ako PlayStation 5.

Xbox Series X má k dispozícii tie najmodernejšie technológie. To hernej konzole zabezpečuje výkon na úrovni až 12 teraflopov a možnosť hrania hier v 4K rozlíšení pri 120 Hz obnovovacej frekvencii. Rovnako tak sa budúci majitelia môžu tešiť aj na 1 TB interné SSD úložisko, pokiaľ nebudú mať fyzické ale digitálne verzie hier.

Čo sa týka ceny, Xbox Series X sa bežne predáva za 549 € čo je za danú technológiu pomerne adekvátna suma peňazí. Dobrou správou ale je, že po kliknutí na tento odkaz konzolu kúpite od 499 €. Nájdete ju dokonca aj za menej no treba si dávať pozor, aby ste nekúpili rozbalený kus. Ušetríte teda príjemných 50 €, ktoré môžete investovať inde.

Pokiaľ si to porovnáme s PlayStation 5, konkurenčná herná konzola od spoločnosti Sony sa dlhodobo predávala za šialené ceny, ktoré hravo presahovali aj hranicu 700 €. Dôvodom bola jej veľká nedostupnosť.

Situácia sa však postupne upokojila a dnes kúpite PlayStation 5 od 570 €, čo si môžete overiť tu. Stále je však o cca 70 € drahšie ako konkurencia od Microsoftu, čo môže niektorých hráčov odradiť.

Dajte nám vedieť do komentára, či by ste si radšej kúpili PlayStation 5 alebo Xbox Series X. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory. Obe herné konzoly majú svoje pre aj proti no u každého je na konci dňa víťaz iba jeden. Ktorý je ten váš?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Tento 30" zakrivený Xiaomi monitor je mimoriadne lacný. Má až 200 Hz obnovovaciu frekvenciu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -