Spoločnosť Meta priniesla v poslednom čase poriadnu nálož noviniek do svojej aplikácie WhatsApp a vo svojom tempe evidentne nechce poľavovať. Už čoskoro sa preto dočkáme ďalšej zaujímavej funkcie.

Určite ste si všimli, že sa sociálna sieť WhatsApp v niektorých vychytávkach akoby inšpirovala od svojho veľkého konkurenta, aplikácie Telegram. Platiť to bude aj pre novú funkciu, ktorá je teraz vo vývoji.

WhatsApp experimentuje s vlastnou verziou animovaných emoji, ktoré by sa mali v apke objaviť už v najbližších aktualizáciách. Meta tým chce priamo nahradiť animácie zo systémov iOS aj Android.

WhatsApp zbrojí proti iOS a Android

Ako informoval portál WABetaInfo, najnovšia beta verzia aplikácie WhatsApp obsahuje nové animované emoji. Tieto animácie vyzerajú veľmi podobne, ako tie z Telegramu a vizuálne sa tiež približujú emoji z Androidu.

Animované emoji v WhatsApp
Zdroj: Wabetainfo

Zatiaľ čo animované obrázky urobia konverzácie pre niektorých ľudí zábavnejšími, iným naopak môžu vadiť. Je teda viac než možné, že v budúcnosti WhatsApp vyrukuje s možnosťou vypnutia animácií. V súčasnej beta verzii však táto možnosť chýba.

Funkcia animovaných emoji v aplikácii WhatsApp bola zatiaľ objavená iba v desktop verzii pre počítače. Podľa správy má platforma v pláne priniesť vlastné emoji aj do svojich aplikácií pre iPhone a Android. Nie je však jasné, kedy presne sa to udeje. Nechajme sa prekvapiť.

Už teraz je však jasné, že túto funkciu budú na jednej strane používatelia nenávidieť, a na tej druhej zasa milovať. Do ktorej skupiny sa radíte vy?

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple má na krku ďalšiu žalobu. Firma vraj sledovala používateľov napriek tomu, že ich uisťoval o ochrane súkromia
Môže ťa zaujímať
- Reklama -