Spoločnosť Apple len minulý týždeň na WWDC 2023 predstavila novú verziu MacBooku Air s 15″ displejom, ktorá v ponuke doposiaľ chýbala ako soľ. Toto zariadenie je k dispozícii pre stredne náročných spotrebiteľov, ktorí potrebujú veľký displej, no zároveň nepotrebujú výkon pre profesionálov. A čo je najlepšie, od dnešného dňa ho oficiálne kúpite už aj na Slovensku.

MacBook Air 15″ prináša okrem väčšieho displeja v podstate len minimum zmien. Apple v ňom použilo minuloročný procesor M2, ktorý je vyrábaný 5 nm procesom a ponúka o cca 20 % vyšší výkon, ako procesor M1. Rovnako si počítač zachoval aj veľmi štíhli dizajn, vďaka ktorému je stále ľahký a kompaktný, aj keď má väčšie rozmery.

Jediné čo si tu užijete navyše je zvuk, ktorý nepozostáva zo sústavy štyroch, ale až šiestich reproduktorov. Vďaka tomu sa môžete tešiť na kvalitnejší a silnejší zážitok pri sledovaní filmov alebo počúvaní hudby. Ináč je tu všetko rovnaké.

MacBook Air 15″ a jeho cena 

MacBook Air 15"
Zdroj: YouTube / Andres Vidoza / ORBIT (úprava redakcie)

No a cena? Spoločnosť Apple znížila cenu za menší 13″ MacBook Air z pôvodných 1 499 € na súčasných 1 299 €, pričom na Slovensku tento počítač kúpite od 1 250 €. Ako už asi tušíte, za väčší displej si celkom logicky priplatíte a nie je to práve málo, pretože zariadenie sa tesne po uvedení na trh predáva od 1 599 €, pričom aktuálne ponuky nájdete tu. O dva palce väčšia uhlopriečka a 2 reproduktory navyše vás teda budú stáť cca 200 – 250 €.

Na druhej strane je to ale v súčasnosti oveľa dostupnejšia cesta k takejto veľkosti displeja, než doposiaľ, kedy ste si mohli kúpiť jedine 16″ MacBook Pro s procesorom M2 Pro. A za ten sa v základe platilo podstatne viac.

Dajte nám vedieť do komentára, ako hodnotíte túto cenu vy. Je podľa vás férová alebo už trochu prestrelená? Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone sa prestal predávať. Apple oficiálne zverejnilo finančné výsledky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -