Pokiaľ si plánujete kúpiť nový smartfón a chcete vyskúšať alternatívu pre iPhone za rozumné peniaze, dnes vám ukážeme zariadenie, ktoré vám môže dávať zmysel. Samsung Galaxy A54 je jedným z najväčších konkurentov pre iPhone SE 3. generácie. Má špičkový displej, tri fotoaparáty a teraz ho kúpite za extrémne nízku cenu.

Po hardvérovej stránke nájdete „na palube“ napríklad veľký 6,4″ AMOLED displej s vysokým rozlíšením až 2340 x 1080 pixelov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. iPhone SE 3. generácie má 4,7″ LCD obrazovku s rozlíšením 1334 x 750 pixelov a 60 Hz. Samsung Galaxy A54 pripojíte takisto ku 5G sieti a hoci jeho 8-jadrový procesor Exynos 1380 je slabší ako A15 Bionic v iPhone SE 3, telefón má až 8 GB RAM (vs 4 GB RAM) a obrovskú 5 000 mAh batériu s podporou rýchleho 25 W nabíjania.

Toto všetko získate lacnejšie, ako keby ste si mali kúpiť iPhone SE 3 v zľave. Samsung Galaxy A54 sa totiž štandardne predáva za 489 €, avšak po kliknutí na tento odkaz ho zoženiete už od 336 €. Navyše jeho základná kapacita má až 128 GB, takže získate aj dostatok úložného priestoru.

Samsung Galaxy A54
Zdroj: YouTube / Lim Reviews (úprava redakcie)

Konkurenčný iPhone SE 3. generácie sa štandardne predáva za 549 €, no po kliknutí na tento odkaz ho kúpite v zľave od 435 €. K dispozícii budete mať štandardne „len“ 64 GB pamäť a tiež jeden fotoaparát v zadnej časti s rozlíšením 12 megapixelov. Samsung Galaxy A54 má pre porovnanie trojicu fotoaparátov, pričom ten hlavný má rozlíšenie 50 Mpx, ultraširokouhlý 12 Mpx a makro objektív 5 Mpx. Predná kamera ponúka 32 Mpx.

Samsung Galaxy A54 tiež zákazníkovi ponúka vodeodolnosť IP67, čítačku odtlačkov prstov zabudovanú priamo v displeji, optickú stabilizáciu videa a veľa ďalších benefitov. Iste, toto zariadenie nie je pre každého a väčšina Apple fanúšikov si na konci dňa aj tak vyberie drahší a technicky zastaralejší iPhone SE 3. generácie.

Samsung Galaxy A54
Zdroj: YouTube / Lim Reviews (úprava redakcie)

Dôvodom bude jednoducho operačný systém iOS a tiež lepšia komunikácia s ostatnými zariadeniami v rámci jedného ekosystému.

Na druhej strane, ak hľadáte záložný telefón do práce, prípadne chcete vyskúšať aj niečo iné, ako iPhone, Samsung Galaxy A54 predstavuje pravdepodobne tu najlepšiu a najdostupnejšiu cestu k zaujímavo vybavenému zariadeniu za super cenu. Rozhodnutie ale nechávame tak ako vždy na vás.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iOS 18 vylepší Poznámky aj Diktafón. Opäť zaúraduje umelá inteligencia
Môže ťa zaujímať
- Reklama -