Pokiaľ si chcete kúpiť najlacnejší Mac v ponuke, dnes už nemusíte mať na účte štvorcifernú sumu. Na začiatok je k dispozícii aj veľmi dobre vybavený Mac mini s procesorom M1, ktorý bude bohate stačiť na akúkoľvek kancelársku, ale aj náročnejšiu grafickú činnosť. Jeho cena je po zľave rekordne nízka. Na počítači slušne ušetríte.

Mac mini s procesorom M1 nie je na trhu žiadnou novinkou, no napriek tomu si stále zaslúži vašu pozornosť. Nachádza sa v ňom výkonnejšia verzia prvého ARM procesora od Apple, ktorá má k dispozícii 8-jadrové GPU aj 8-jadrové CPU. Mac mini sa tiež spolieha na 8 GB RAM a súbory si budete ukladať na vstavané 256 GB SSD úložisko. Je to extrémne rýchly počítač v elegantnom dizajne, ktorý sa bude vynímať na vašom stole.

Cena za Mac mini M1 sa v čase uvedenia na trh pohybovala na úrovni 799 € za základnú 256 GB verziu. Dnes ho však po kliknutí na tento odkaz môžete získať už za 589 € u autorizovaného predajcu spoločnosti Apple.

Rovnako tak by ste mali vedieť, že spoločnosť Apple už medzičasom predstavila aj počítač Mac mini s procesorom M2. Ide o novšiu generáciu tohto zariadenia, ktorej uvádzacia cena klesla až o 100 € a dnes ho po kliknutí na tento odkaz viete získať od 669 €. Nie je to síce veľký cenový rozdiel, no z nášho pohľadu sa určite viac oplatí Mac mini prvej generácie.

Prečo si radšej kúpiť starší Mac mini, ako ten novší? Tu je dôvod 

Mac mini Apple Silicon M2
Zdroj: The Verge / úprava redakcie

Jeho celkový výkon nie je zas o toľko nižší a čip M2 sa od M1 líši najmä prítomnosťou 10-jadrového GPU, pričom CPU zostáva takmer rovnaké. Rovnako má ale tento Mac mini aj jednu veľkú nevýhodu a to tú, že jeho SSD úložisko pozostáva z jedného 256 GB NAND čipu.

Naopak, Mac mini M1 ponúka SSD úložisko pozostávajúce z dvoch 128 GB NAND čipov, vďaka čomu dosahuje oveľa lepšie hodnoty vo svojej rýchlosti. Paradoxne tak starší Mac mini s čipom M1 môže byť rýchlejší, ako novší Mac mini s čipom M2.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Nedostatok čipov stále pretrváva. Podľa analytikov bude pokračovať do konca roka
Môže ťa zaujímať
- Reklama -