Spoločnosť Google prevádzkuje najpoužívanejší vyhľadávací systém na svete. Tento americký technologický gigant však v minulosti uzavrel rôzne dohody s veľkými hráčmi na trhu, vďaka ktorým je absolútnou jednotkou. A nebolo to celkom zadarmo.

Ako informuje správa agentúry Bloomberg, spoločnosť sídliaca v americkom Mountain View mala zaplatiť svojmu juhokórejskému partnerovi, spoločnosti Samsung, neuveriteľných 8 miliárd amerických dolárov za to, že počas uplynulých štyroch rokov inštaloval do svojich smartfónov niekoľko predvolených aplikácií. Konkrétne šlo o Google Assistant, Google Play Store a Google Search.

Túto informáciu potvrdil James Kolotouros, viceprezident pre partnerstvá v spoločnosti Google v rámci aktuálne prebiehajúceho protimonopolného súdneho konania, ktorého hlavným centrom pozornosti je práve spoločnosť zameraná na vyhľadávanie informácií na internete.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí.

Na Google ešte viac dokáže zarobiť Apple 

Okrem toho spoločnosť Google s niektorými výrobcami smartfónov zdieľa svoje zisky z reklám, čo ich motivuje využívať tento vyhľadávací nástroj, ako predvolený.

Firma dokonca spolupracuje aj s konkurenčným Apple, ktoré taktiež sídli v Sillicon Valley, konkrétne v časti Palo Alto.

Z vyšetrovania spoločnosti Google vyplýva aj to, že spoločnosti Apple v rámci tohto partnerského vzťahu môže platiť sumu medzi 10 – 20 miliardami dolármi ročne, len za to, že operačný systém iOS sa spolieha práve na Google a nie na konkurenčný Bing, Yahoo, prípadne iné vyhľadávacie systémy.

Pre Apple je táto dohoda skutočne veľmi výhodná…

Loopi
REKLAMA

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple pripravuje najväčšiu revolúciu v histórii GPS navigácii
Môže ťa zaujímať
- Reklama -