Spoločnosť Apple je preslávená pre svoje vynikajúce počítače s nádherným a solídnym dizajnom, vysokým výkonom, kvalitnými displejmi a ďalšími funkciami, o ktorých si konkurencia môže nechať iba zdať. Presne takýmto zariadením je MacBook Air s procesorom M1, ktorý kúpite za veľmi výhodnú cenu. Nejde však o žiadnu novinku a preto nastáva otázka, či sa jeho voľba v roku 2024 ešte oplatí. Poznáme odpoveď.

MacBook Air dostal ako jeden z prvých Macov ARM procesor M1 z platformy Apple Sillicon, ktorý disponoval 8-jadrovým CPU, 7-jadrovým GPU a 8 GB RAM. Firma pri tom zdôrazňuje, že vďaka tomu, že sú všetky komponenty na jednom mieste, spomínaná operačná pamäť je v praxi v podstate dvojnásobná. Z vlastnej skúsenosti môžeme napísať, že MacBook Air M1 je aj na dnešnú dobu veľmi dobre vybavený notebook, ktorý bohato stačí na bežnú prácu a nezapotí sa ani vtedy, keď mu trochu viac naložíte v oblasti grafiky či videa.

No a cena? Apple si s týmto počítačom stále verí a preto ho predáva za pomerne mastných 1 199 €. Pravda je však taká, že MacBook Air M1 kúpite po kliknutí na tento odkaz už za 969 €, čo je veľmi výhodná ponuka. Nezabúdajte, že ide o počítač s operačným systémom macOS, ktorý vám vydrží dlhé roky a hlavne si bude dobre držať hodnotu.

MacBook Air M1
Zdroj: YouTube / Alexey Tomasheev / Arthur Winer (úprava redakcie)

MacBook Air M1 dostal do vienka aj kvalitné reproduktory či nádherný Retina displej s vysokým rozlíšením 2560 × 1600 pixelov. Zariadenie má aj dva USB-C porty, cez ktoré sa zároveň nabíja a prekvapivo vás nebude rušiť ventilátor, pretože nie je potrebný a vďaka tomu uvoľnil miesto obrovským akumulátorom. MacBook Air M1 dokáže dosiahnuť až 17 hodinovú výdrž ba jedno nabitie.

A ak sa teraz pýtate, či starší MacBook Air M1 bude dobrou voľbou aj pred blížiacim sa rokom 2024, odpoveď je jednoznačne áno. Ak hľadáte moderne vyzerajúci a dostatočne výkonný počítač, tento model vám bude verne slúžiť ešte niekoľko dlhých rokov bez toho, aby vám dal pocítiť, že už je starý. A keďže ho po kliknutí na tento odkaz viete kúpiť už za 969 €, z nášho pohľadu ide o výbornú voľbu, ktorú by bola veľká škoda odmietnuť. Rozhodnutie, ale nechávame na vás.

Navyše ak si chcete kúpiť kvalitné ochranné puzdro za zvýhodnenú cenu, s našim kódom „svetapple20“ ho môžete na Loopi.sk získať s príjemnou 20 % zľavou. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Na iPhone sme závislí. Ľudia jasne dokázali, že by bez neho nedokázali žiť ani chvíľu

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -