Snaha spoločnosti Apple o inovácie sa nikdy nezastaví a najnovšie sa hovorí o iPhone s rozšíriteľnou obrazovkou. Tento vývoj je súčasťou prebiehajúceho výskumu spoločnosti Apple v oblasti flexibilných displejov, ktorého výsledok by mohol priniesť revolúciu v používaní smartfónov. Informuje o tom portál Appleinsider.

Predstavte si zariadenie, ktoré je kompaktné na jednoduché prenášanie a v prípade potreby sa dá zväčšiť. Presne na tom v Cupertine aktuálne pracujú. Hoci je pravda, že skladacie smartfóny sú v súčasnosti horúcou témou, Apple, ako vždy uvažuje trochu inak. Skladacie modely síce ponúkajú viac priestoru na obrazovke a vyzerajú veľmi štýlovo, no zároveň sú spájané s problémami, ktorým sa chce každý používateľ vyhnúť. No a aké má na to riešenie spoločnosť Apple? Relatívne zaujímavé.

Nový patent s názvom „Elektronické zariadenia s posuvnými rozkladacími displejmi“ je toho jasným dôkazom. Prihláška v krátkosti opisuje dizajn, ktorý počíta s flexibilnou obrazovkou, ktorá by sa rolovala do/z vnútra tela iPhonu.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Apple vyvíja komplikovaný, ale zaujímavý systém 

Apple patent
Zdroj: Appleinsider

Koncept, ktorý nový patent opisuje obsahuje posuvné prvky, ktoré umožňujú roztiahnutie tela a rozvinutie displeja zo zavinutého stavu. Napínací mechanizmus, pravdepodobne vinutá pružina, zabezpečuje, že obrazovka zostane plochá, keď je vysunutá, a hladko sa zasunie, keď chce používateľ zariadenie zmenšiť, respektíve zatvoriť.

Patent spoločnosti Apple, ktorý bol od pôvodného podania v roku 2020 aktualizovaný podrobne opisuje aj rôzne posuvné mechanizmy. Patria sem napríklad podlhovasté členy, ktoré spájajú a podopierajú rozširujúce sa časti displeja.

Apple patent
Zdroj: Appleinsider

Tieto komponenty by mohli byť umiestnené na jednej, alebo oboch stranách šasi zariadenia, čo by spoločnosti umožnilo väčšiu flexibilitu pri návrhu dizajnu a konštrukcie.

Patent, ktorý je pripísaný Michaelovi B. Wittenbergovi, Owenovi D. Haleovi a Tatsuyovi Sanovi, je ukážkou neustáleho úsilia spoločnosti Apple v oblasti výskumu a vývoja.

Hoci sa patenty nie vždy premietnu do skutočných produktov, poskytujú prehľad o smeroch, ktorými by sa spoločnosť Apple mohla uberať. Nechajme sa teda prekvapiť, či sa niekedy niečoho podobného dočkáme aj v praxi. Určite by to bolo zaujímavé.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  V m:zone majú posledné kusy iPhonu 11 Pro
Môže ťa zaujímať
- Reklama -