Ako to už býva zvykom po uvedení nejakého Apple produktu na trh, spoločnosť iFixit, ktorá sa vo svete preslávila predovšetkým svojim zameraním na opravu Apple zariadení, rozobrala najnovší iPod Touch 6. generácie, ktorý Apple predstavilo len pred pár dňami. Okrem toho, čo sme už vedeli, zistili v spoločnosti napríklad to, akú má baterka v tomto zariadení celkovú kapacitu, či iné novinky, o ktorých si ešte asi nevedel.

iPod Touch 6. generácie pod lupou

Spoločnosť Apple predstavila úplne nový iPod Touch 6. generácie len pred pár dňami a už sa stihol dostať do rúk chlapcov z iFixit, ktorí ho rozobrali „krížom-krážom“ aby zistili čo najviac info o tom, čo sa v danom zariadení nachádza. Začneme asi základným údajom a to baterkou. Tá je najmä kvôli extrémne tenkému telu podstatne tenšia ako v iPhone 6 a tak ponúka kapacitu len 1043mAh. Na druhú stranu, iPod Touch nepotrebuje prijímať mobilnú sieť a taktiež nerieši mobilné dáta či GPS polohu vďaka čomu by rozdiel vo výdrži nemusel byť až taký veľký. Potom tu máme samozrejme procesor Apple A8, taktovaný na 1,1 GHz a koprocesor Apple M8.

V novom iPode nájdeme 1 GB LPDDR3 RAM, čo už je pri danom procesore viacmenej samozrejmosť. NAND flash pamäť dodáva spoločnosť Toshiba. Medzi ďalšie veci potom patrí napríklad 6-osí gyroskop a akcelerometer, Wifi a Broadcom. Zaujímavý je napríklad Bluetooth 4.1 použitý v novom iPode. Tento Bluetooth ešte nie je v žiadnom iOS zariadení. Zdá sa teda, že Apple vybavilo nový iPod viac než dobre. Uvidíme už len to ako sa bude predávať!

Prečítajte si tiež  Samsung Galaxy S22 Ultra kúpite vďaka zľave neuveriteľne lacno. Je to konkurent pre iPhone 14 Pro Max
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.