Známy vizionár Elon Musk, ktorý stojí za spoločnosťami Tesla Inc., Neuralink či SpaceX, sa ocitol v centre kontroverzie v súvislosti s údajným požívaním zakázaných látok spolu s niektorými členmi predstavenstva jeho automobilky.

Správa denníka Wall Street Journal poukázala na obavy týkajúce sa rozsahu Muskovho užívania drog, o ktorom údajne vedelo niekoľko súčasných a bývalých členov predstavenstva spoločností Tesla aj SpaceX. Napriek týmto znepokojujúcim odhaleniam predstavenstvo nezačalo žiadne formálne vyšetrovanie a žiadne obavy neboli oficiálne zdokumentované. Informoval nás o tom Fortune.

Táto správa prichádza uprostred kritiky zo strany delawarského sudcu týkajúcej sa úzkych vzťahov a potenciálnych konfliktov záujmov medzi Muskom a jeho predstavenstvom. Sudca poukázal najmä na fakt, že Muskov balík odmien vo výške 55 miliárd dolárov je až príliš štedrý.

Na otázky denníka Wall Street Journal Musk a jeho právny zástupca Alex Spiro neodpovedali. Spiro však už predtým Muska obhajoval a uviedol, že generálny riaditeľ spoločnosti SpaceX sa pravidelne a náhodne podrobuje testom na drogy, pričom každým z nich mal prejsť bez zaváhania.

Táto obhajoba prišla po tom, ako vyšlo najavo, že Musk si mohol dopriať rôzne zakázané látky vrátane LSD, kokaínu, extázy a psychedelických húb, ku ktorým sa dostal zvyčajne na súkromných stretnutiach.

Niektorí zasvätení naznačili, že niekoľko priateľov a riaditeľov sa cítilo pod tlakom, aby sa k Muskovi v užívaní týchto látok pridali, pretože sa obávali, že by ho inak mohli sklamať, alebo stratiť svoje postavenie v jeho blízkom kruhu.

Musk sa ku obvineniam vyjadril na sociálnej sieti X

Elon Musk
Zdroj: Midjourney

Musk, zachovávajúc svoj provokatívny postoj, reagoval na obvinenia na sociálnej sieti X a vtipne naznačil, že ak by drogy skutočne zvyšovali jeho produktivitu, otvorene by ich prijal.

Muskovo impérium, zahŕňajúce spoločnosti Tesla, SpaceX, X (predtým Twitter), The Boring Co, Neuralink a xAI, napriek týmto kontroverziám naďalej prekvitá, čo podčiarkuje jeho významný vplyv v rôznych odvetviach.

Tento muž je zároveň podľa indického Forbes najbohatším mužom sveta, pričom jeho celkový majetok sa odhaduje na cca 210,2 miliardy dolárov. Na druhom mieste je Bernard Arnault & family s majetkom 208,5 miliárd dolárov a na treťom mieste zakladateľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos s majetkom 183,4 miliardy dolárov.

V TOP 10 sa potom nachádzajú aj zakladatelia Google Larry Page a Sergey Brin, CEO Meta Mark Zuckerberg, zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates či známy investor Warren Buffet.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Raketa vesmírnej lode SpaceX vybuchla po skúške motorov. Vytvorila sa obrovská ohnivá guľa.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.