Moderné technológie nás obklopujú na každom rohu a hoci nám vo veľa prípadoch spríjemňujú život, niekedy preň môžu byť aj nebezpečné. Azda každý z nás vie, že pri šoférovaní sa nesmieme rozptyľovať mobilnými zariadeniami, tabletmi či počítačmi, pretože to zásadným spôsobom odvádza našu pozornosť od diania na ceste.

S príchodom Apple Vision Pro sa, ale posúvajú levely a niektorí Američania si to vysvetlili po svojom. Najnovšie sa na sociálnej sieti Twitter objavili videá, ktoré zachytávajú vodičov jazdiacich v Tesla Cybertrucku s Apple Vision Pro na hlave. A hoci ide o vozidlo, ktoré podporuje autonómnu jazdu a Apple Vision Pro vedia sprostredkovať prostredníctvom série kamier dôveryhodný obraz, takéto konanie môže byť mimoriadne nebezpečné.

Netreba totiž zabúdať, že moderné technológie sa vždy môžu pomýliť a v takomto prípade ohrozujú nie len nás, ale aj ostatných účastníkov premávky. Rovnako tiež platí, že hoci majú Apple Vision Pro kvalitný obraz z okolitých kamier, cez ktorý sa dá pravdepodobne bez problémov šoférovať. Pokiaľ máte v tejto súprave počas jazdy v aute aktívne aj rôzne apky, či nebodaj video na YouTube, predstavuje to nebezpečný hazard.

V Amerike bol jeden takýto vodič aj zastavený políciou, čo môžete vidieť na jednom z priložených videí nižšie. Tie nám zároveň ukazujú, ako komicky vyzerá použitie hi-tech náhlavnej súpravy v Tesla Cybertrucku, ktorý už sám o sebe pôsobí, ako z inej planéty a v podstate je to taký veľký počítač na štyroch kolesách.

A hoci to dnes môže niekomu môže prísť, ako divné, headsety sú zrejme budúcnosť a tak si budeme musieť na podobné pohľady zvykať čoraz častejšie. Len dúfajme, že sa to nebude týkať vodičov, ale len ich spolujazdcov.

A ako bonus pridávame ešte jedno video, ktoré vám ukáže, ako môžete využiť Apple Vision Pro počas otravného procesu nabíjania. Hoci je pravda, že v moderných autách máme čoraz sofistikovanejšie zábavné a informačné systémy, s Apple Vision Pro je trávenie dlhých chvíľ na nabíjačkách úplne o niečom inom.

A ešte pridávame ďalšie video z jazdy v inej Tesle. Taktiež to vyzerá veľmi absurdne a aj celkom nebezpečne. Čo poviete?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Kedy bude Apple Vision Pro dostupný na Slovensku?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -