Spoločnosť Apple má v súčasnosti naozaj veľmi veľa roboty s tým, aby stihla doladiť finálnu verziu operačného systému iOS 9. V súčasnosti je totiž testovaný len v beta verziách a Apple si musí byť isté, že všetko bude fungovať na 100%.

Server Macrumors však informuje o jednej zaujímavosti, ktorá sa mu objavila na webe. Tvrdí, že sa mu na stránku začalo prihlasovať niekoľko zariadení s iOS 9.1.

Testovanie iOS 9.1

Tento jav nie je nijak neobvyklý, pretože inžinieri, ktorí testujú a vyvíjajú najnovšie operačné systémy častokrát čítajú podobné magazíny ako napríklad macrumors poprípade 9to5mac a následne nás redakcia informuje o existencií nových operačných systémov, o ktorých Apple oficiálne nepovedalo ani slovo.

Tentoraz bol však nárast čítanosti naozaj výrazný, no a potom z ničoho nič len tak klesol.

Na grafe z Google Analytics môžeme vidieť, že v období od konca júla po začiatok augusta stúpla a následne klesla návštevnosť z iOS 9.1 naozaj výrazne.

Denné návštevy boli zaznamenávané v desiatkach, no dnes sú už mizivé poprípade žiadne. Web bol navštevovaný zo zariadení iPad Air či iPad mini, no doteraz nie je jasné, či išlo o iPad Air 3 a iPad mini 4 alebo súčasné generácie.

Prečítaj si tiež: iPad Pro možno už v novembri!

Nie je teda jasné, prečo spoločnosť Apple testovala iOS 9.1 na týchto tabletoch ale šepká sa, že aktualizácia iOS 9.1 vyjde práve s novými iPadmi a okrem opravy chýb, ktoré sa ukážu až po vydaní iOS 9. Prečo? Mala by obsahovať dodatočné funkcie pre iPad Pro a iPad mini 4. generácie, ktoré však nateraz nepoznáme. Určite si teda treba počkať na oficiálnu verziu!

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Apple práve vydala aktualizáciu watchOS 10.2. Toto všetko prináša
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.