Aj keď je Apple mimoriadne inovatívna spoločnosť, v jednej veci pomerne zásadne zaostáva. Skladací iPhone si dnes jednoducho nekúpite a tento stav sa pravdepodobne nezmení ešte pekných pár rokov. Ak vás ale takáto technológia láka, máme pre vás jeden tip, ktorý navyše vôbec nie je drahý. Samsung Galaxy Z Flip5 teraz kúpite o stovky eur lacnejšie. Získate pri tom smartfón, ktorý vám bude verne slúžiť niekoľko rokov.

Samsung Galaxy Z Flip5 disponuje dvojicou displejov. V zloženom stave sa budete spoliehať na 3,4″ AMOLED panel a v rozloženom stave na veľký 6,7″ AMOLED panel. Jeho rozlíšenie je až 2640 x 1080 pixelov a taktiež má 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Samsung Galaxy Z Flip5 má aj solídny hliníkový rám a taktiež je odolný voči vode v rámci normy IPX8. Nemusíte sa teda báť, že by sa vám poškodil. Uprostred displeja sa skrýva veľmi pevný pánt.

Poďme sa však pozrieť na cenu, ktorá bude v prípade tohto zariadenia rozhodujúca. Zatiaľ čo Samsung v čase predstavenia Galaxy Z Flip5 predával od 1 199 €, po niekoľkých mesiacoch je situácia iná a vy si ho môžete zaobstarať oveľa výhodnejšie. Po kliknutí na tento odkaz sa predáva už od 683 €, čo je mimoriadne atraktívna ponuka. Za podobné peniaze sa dnes predáva najdostupnejší iPhone z minuloročnej série. A hoci je dobre vybavený, vo veľa hardvérových vychytávkach ho Samsung Galaxy Z Flip5 poráža. Navyše má aj atraktívny skladací displej a v zavretom stave je neuveriteľne kompaktný.

Za zmienku tiež stojí procesor, ktorý sa v tomto zariadení nachádza a vedzte, že tu výrobca nič nepodcenil. Ide totiž o veľmi výkonný čip Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2 s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Aktuálne je to jeden z najlepších čipov, aký je dostupný pre smartfóny s Androidom, takže sa môžete tešiť na rýchle reakcie a tiež dlhoročnú softvérovú podporu. Zabudnúť potom nemôžeme ani na výdrž batérie, ktorá bez problémov zvládne jeden celý deň na jedno nabitie. Akumulátor má kapacitu 3 700 mAh a spolieha sa na USB-C konektor.

Naponok sa ešte v krátkosti dostaneme ku zadným fotoaparátom, ktoré sú k dispozícii dva a v oboch prípadoch ponúkajú 12 Mpx rozlíšenie. Keďže však ide o Samsung, môžete sa tešiť na vynikajúcu kvalitu záberov. To isté platí aj o videu, ktoré sa dá natáčať v 4K rozlíšení pri 60 FPS a samozrejme podporuje aj optickú stabilizáciu obrazu. Ak sa vám teda Samsung Galaxy Z Flip5 zapáčil, po kliknutí na tento odkaz ho môžete mať za 683 €. Aktuálne ide asi o najlepšiu voľbu v pomere cena vs výkon vs protihodnota na trhu so skladačkami. Rozhodnúť sa, ale musí každý sám.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: iOS 17 si teraz môže bezpečne vyskúšať každý. Takto si nainštalujete verejnú beta verziu

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -