Na trhu s mobilnými operačnými systémami dominujú v súčasnosti dve spoločnosti a to Apple a Google. Zatiaľ čo jedna prevádzkuje operačný systém iOS od roku 2007, tá druhá prišla s Androidom o rok neskôr, no dokázala si získať oveľa väčší podiel na trhu, nakoľko ho sprístupnila prakticky všetkým výrobcom.

Analytická spoločnosť Exploding Topics teraz vykonala prieskum, v ktorom sledovala rôzne štatistiky používateľov jednotlivých platforiem. A niektoré výsledky sú veru poriadne prekvapivé. Experti sa totiž pýtali aj na také detaily, ako sú príjem či používateľská skúsenosť. No a v tomto smere má Apple jasne napred.

V rámci výskumu sa napríklad podarilo zistiť, že iPhone používa na americkom trhu 57,93 % používateľov, čo je extrémne zastúpenie na trhu. Platí to najmä v prípade, keď si uvedomíme, že z globálneho hľadiska má Android až 70,29 % zastúpenie na trhu. Apple teda v tomto smere nemá ani jednu tretinu.

Firmu to však napriek tomu veľmi trápiť nemusí, nakoľko jej produkty sú výrazne drahšie a ľudia sú za ne ochotní zaplatiť. Dôvodom je najmä fakt, že skrátka zarábajú o niečo viac.

Majitelia iPhonov majú výrazne vyšší plat, než majitelia Androidov

Zdroj: Bing AI / Unsplash / Thai Nguyen (úprava redakcie) 

V rámci štatistík sa objavila zaujímavá informácia. Ako sme už naznačili vyššie, výskumníci sa ľudí pýtali aj na ich príjem a tu nastal zásadný zlom. Podľa výsledkov totiž majitelia iPhonov dostávajú až o 43,7 % vyšší priemerný plat, ako majitelia zariadení s operačným systémom Android. Z toho vyplýva, že títo ľudia sú pravdepodobne aj bohatší.

V neposlednom rade netreba zabudnúť ani na fakt, že Apple fantasticky boduje aj medzi Gen Z či Mileniálmi. Pri týchto ľuďoch je vysoká šanca, že sú používateľmi zariadení s operačným systémom iOS. Preferujú ho viac, ako Android, čo koniec koncov potvrdil aj iný nedávno zverejnený výskum.

Na záver ešte dve zaujímavé odhalenia. Až 47 % bývalých majiteľov zariadení s operačným systémom Android je presvedčených o tom, že iPhone poskytuje lepšiu používateľskú skúsenosť. Naopak len 29 % bývalých používateľov iPhonov tvrdí, že zariadenia s Androidom sú cenovo dostupnejšie. Toto tvrdenie sa však do aplikovať do praxe len pri prémiových značkách, ako je napríklad Samsung.

Čo si o tom celom myslíte vy? Do komentára na sociálnych sieťach nám nezabudnite napísať váš názor.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Po Kalifornii jazdí už 66 autonómnych vozidiel
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.