Slovensko je krajina, ktorú mimoriadne baví hokej, čo teraz potvrdilo aj Slovenské peerigové centrum (SIX) na svojom oficiálnom webe. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji priťahujú rok čo rok k obrazovkám rekordné množstvo divákov a ináč tomu nebolo ani počas včerajšieho zápasu Slovensko vs USA, v ktorom sme najskôr remizovali 4:4 a po predĺžení vyhrali 5:4.

Ako informuje portál Medaboom, v priebehu posledných rokov sa zásadne zvýšil dátový tok slovenského internetu. Kým v roku 2018 dosahoval rekord počas MS v hokeji 223 Gbit/s, v roku 2019 to bolo už 233 Gbit/s. Netrvalo dlho a už v roku 2022 šlo o skoro dvojnásobne vyššie číslo, konkrétne 490 Gbit/s.

Ešte oveľa viac sme ale dosiahli 23. mája 2023 počas zápasu Slovensko vs Nórsko, ktorý rozhodoval o našom možnom postupe do štvrťfinále. Vtedy dosiahol dátový tok 634 Gbit/s. Včera sme sa však opäť dostali vyššie.

Nový rekord slovenského internetu počas MS v hokeji 

V čase predĺženia napínavého duelu dosiahol maximálny dátový tok rekord až na úrovni 735 Gbit/s.

Potvrdilo to Slovenské peeringové centrum SIX, ktoré predstavuje neutrálny bod, prostredníctvom ktorého telekomunikační operátori, poskytovatelia internetových služieb, poskytovatelia obsahu, vysielatelia ako i ďalšie subjekty vymieňajú sieťovú prevádzku.

Ako sa uvádza na oficiálnom webe, SIX je prevádzkovaný na pôde technických univerzít v Bratislave a v Košiciach, ktoré garantujú nezávislosť peeringového centra a zabezpečujú rýchlu implementáciu moderných technológií do praxe – pričom nie sú v konkurenčnom postavení so žiadnym členom SIXu.

Sme zvedaví, či sa rekord na úrovni 735 Gbit/s podarí v najbližších dňoch prekonať. Slovensko má na MS v hokeji zatiaľ iba tri zápasy. Jeden sme prehrali, druhý vyhrali a tretí vyhrali po predĺžení.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Toto je deň, kedy Apple vydá iOS 16 pre všetkých používateľov aj na Slovensku
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.