Apple dnes na vývojárskej konferencii WWDC 2024 oznámil, že Siri v nových verziách systémov iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia bude mať priamy prístup k službe ChatGPT. Táto integrácia umožní Siri poskytovať presnejšie a relevantnejšie odpovede na otázky užívateľov.

Siri bude schopná identifikovať otázky, ktoré by mohli byť lepšie zodpovedané prostredníctvom ChatGPT, a požiada užívateľa o povolenie na zdieľanie týchto otázok. Toto spojenie umožní Siri využívať schopnosti ChatGPT v oblasti porozumenia textu a obrazov bez nutnosti prepínať medzi nástrojmi. Užívatelia môžu klásť otázky týkajúce sa textu, dokumentov, fotografií, PDF a ďalších formátov.

Apple tiež zavádza nové systémové písacie nástroje, ktoré budú podporovať ChatGPT pri generovaní obsahu. Funkcia Compose umožní užívateľom využívať nástroje ChatGPT na tvorbu obrázkov v rôznych štýloch. iPhone, iPad či Mac sa vďaka týmto inováciám stanú lídrami na trhu. Apple zašlo s umelou inteligenciou skutočne ďaleko.

Apple dbal na ochranu súkromia a služby ponúkne zadarmo 

Siri bude využívať nedávno predstavený jazykový model GPT-4o úplne bezplatne, bez nutnosti zakladania účtu. Požiadavky nebudú zaznamenávané a IP adresy zostanú skryté, vďaka čomu sa môžete tešiť na maximálny pocit súkromia. Predplatitelia ChatGPT budú mať prístup aj k plateným funkciám v rámci tejto integrácie.

Integrácia Siri a ChatGPT prináša užívateľom jednoduchšie a efektívnejšie využívanie umelej inteligencie vo svojom každodennom živote. Presne o týchto novinkách sa hovorilo v uplynulých mesiacoch. Apple sa skrátka spojil s tými najlepšími (OpenAI) a vytvoril balíček, na ktorý sa už dnes teší azda každý majiteľ iPhonu.

Zo začiatku by mala komunikácia prebiehať výhradne v anglickom jazyku, avšak s odstupom času (v roku 2024) by mali pribudnúť aj ďalšie jazyky. Apple v tomto smere zatiaľ nezdieľal žiadne bližšie podrobnosti. To, či sa do Siri konečne dostane aj slovenčina je preto neznáme.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Dnešná dávka bezplatných aplikácií|22.08.2016
Môže ťa zaujímať
- Reklama -