Slovak Telekom predstavil novú mapu pokrytia, ktorá prináša významné rozšírenie 5G a 4G sietí na našom území. K 21. júnu 2024 pokrytie 5G sieťou stúplo na 62 % populácie, zatiaľ čo pokrytie 4G sa zvýšilo na 96,6 %. Vďaka tomu si najmodernejšie služby môže užívať oveľa viac ľudí.

Nová mapa pokrytia spoločnosti Slovak Telekom ponúka intuitívnejší dizajn a množstvo vylepšení. Vďaka sýtejším farbám je jednoduché rozlíšiť pokrytie jednotlivými sieťami – 2G, 4G a 5G. Inteligentný engine navyše umožňuje identifikáciu sietí a prepínanie medzi outdoor a indoor pokrytím. Zákazníci môžu tiež zistiť plánované či prebiehajúce výpadky na konkrétnych adresných bodoch. Pokiaľ si to chcete pozrieť sami, kliknite na tento odkaz.

Telekom nová mapa pokrytia
Zdroj: Telekom.sk

Telekom zásadne rozšíril 5G sieť v mestách, obciach aj na horách 

Rozšírenie 5G pokrytia zasiahlo mestá ako Lipany, Nesvady, Sabinov, Sečovce a Tlmače, pričom doplnilo pokrytie v mestách Kolárovo, Snina a Trebišov. Celkovo je teda 5G sieť od Telekomu už v 88 mestách Slovenska.

Okrem miest sa 5G sieť rozšírila aj do 147 obcí. Konkrétne ide o: Bačkov, Bátovce, Belá, Belá nad Cirochou, Biel, Bitarová, Bodovce, Borša, Brezany, Brezina, Brezovec, Byšta, Červenica pri Sabinove, Čierny Balog, Čukalovce, Daletice, Dargov, Dechtice, Divina, Divinka, Dlhé nad Cirochou, Dlhé Pole, Dobrá, Dolná Krupá, Dolné Lovčice, Dolný Hričov, Drženice, Dubovica, Dúbrava, Dulovce, Dvorianky, Ďačov, Ďurčiná, Fačkov, Horná Krupá, Horná Lehota, Horné Dubové, Horný Hričov, Horovce, Hostovice, Hrčeľ, Hričovské Podhradie, Hrkovce, Hronovce, Imeľ, Inovce, Ipeľské Úľany, Jakubova Voľa, Jalová, Jarovnice, Kamenná Poruba, Kátlovce, Kazimír, Kleňany, Klin nad Bodrogom, Kolbasov, Kolonica, Konská, Kotrčiná Lúčka, Kozárovce, Kravany, Kunerad, Kuzmice (okr. Trebišov), Kysta, Ladmovce, Lastovce, Lažany, Lietava, Lietavská Svinná-Babkov, Luhyňa, Lutiše, Lysica, Majcichov, Malá Čierna, Malé Lednice, Malé Ludince, Malý Horeš, Michaľany, Moravany, Naháč, Nezbudská Lúčka, Nižná, Nižná Jablonka, Nová Sedlica, Nový Ruskov, Orovnica, Osadné, Ovčiarsko, Palárikovo, Parchovany, Parihuzovce, Paština Závada, Patince, Pčoliné, Pečovská Nová Ves, Pichne, Pohronský Ruskov, Príslop, Rajecká Lesná, Ražňany, Rosina, Rožkovica, Ruská Bystrá, Ruský Hrabovec, Ruský Potok, Sečianky, Slivník, Slovenské Nové Mesto, Somotor, Stakčín, Stakčínska Roztoka, Stankovce, Stránske, Stráňavy, Strečno, Svätá Mária, Svätuše, Svätý Peter, Svederník, Šarišské Michaľany, Šarišské Sokolovce, Šuja, Trnávka, Turie, Tušice, Tušická Nová Ves, Ulič, Uličské Krivé, Uzovce, Uzovské Pekľany, Uzovský Šalgov, Veľaty, Veľká Čierna, Veľká Ves nad Ipľom, Veľký Horeš, Viničky, Virt, Višňov, Višňové, Vyšná Jablonka, Zalaba, Zboj, Zemplín, Zemplínska Teplica, Zemplínske Hámre, Zemplínsky Branč a Žemberovce.

Prečítajte si tiež  Známa slovenská banka bojuje s obrovským hoaxom. Upozornila naň aj polícia

Telekom dopĺňa, že pokrytie sa dočkal aj zvyšok Podbrezovej vrátane časti Lopej a že jeho 5G sieť je aktuálne dostupná v celkovo 658 obciach na celom Slovensku.

Aby toho nebolo málo, s 5G sa už stretnete aj v turistických oblastiach. Operátor sa pochválil, že pokrytá je napríklad Vrátna dolina, ale aj časť Chopku.

Inovácie sa dočkala aj 4G sieť. Tú chytíte skoro všade

Aj staršia 4G sieť zaznamenala pokrok s novým pokrytím až v 80 lokalitách. S celkovým pokrytím 96,6% populácie je jasné, že Telekom intenzívne pracuje na zlepšení dostupnosti svojich služieb pre čo najväčší počet ľudí.

Zároveň to dokazuje, že inovácie a rozširovanie pokrytia sú pre spoločnosť prioritou, čím zvyšuje kvalitu svojich služieb a spokojnosť zákazníkov. Len tak ďalej!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -